Media & TV

In mediaquotes: Nicolette Kluijver

07-04-2015 21:37

Nicolette Kluijver is vanaf dinsdagavond te zien in het tweede seizoen van Adam zkt Eva, het RTL5-programma waarin singles op zoek gaan naar de date. Maar dan naakt natuurlijk. In het altijd gezellige Life for You vertelde Kluijver nog vrolijk dat het vooral gaat om de liefde, maar de kijkcijfers schoten het vorig seizoen natuurlijk vooral richting de 800.000 omdat de integere gesprekken door naakte mensen worden gevoerd. Het voormalige BNN-boeferesje krijgt bij RTL5 vooralsnog programma’s die iets met seks te maken hebben, maar ze werkt inmiddels ook aan een docu over verslavingen. En daarom: wat vindt Nicolette Kluijver van…

 

…haar vorige programma genaamd Seks Academy:


“Ik vind het een mooi en integer programma geworden, al geef ik meteen toe dat ik wel wat gewend ben, met Spuiten en Slikken enzo. De mensen die het programma tot nu toe gezien hebben, zijn ook heel enthousiast. Ze vinden dat je er echt wat aan hebt. De mensen die meedoen zijn namelijk geen gekkies. Het zijn Nederlandse stellen die een probleem hebben en daarmee geholpen willen worden. Dat ze vijf kinderen hebben en daarom nooit meer aan seks toekomen, sleur, drukke banen, dingen waar we allemaal last van hebben. En die gaan we helpen. Het zijn geen exhibitonistische types ofzo, maar de problemen zijn zo erg soms dat ze geen andere uitweg meer zagen. Soms lopen stellen er al jaren mee.”

Televizier, 2014

 

…vlees eten:

“Als kind had ik al een extreme liefde voor dieren en wilde ik geen vlees eten. Mijn moeder hield me altijd voor dat een varken echt niet in plastic kon zitten en nooit zo klein en rond kon zijn. Dat geloofde ik totdat ik zelf kon lezen wat er op de verpakkingen stond. Later heb ik de agrarische school gedaan en mijn trekkerrijbewijs gehaald. The Farm was echt een ramp. We moesten met vijftien mensen een boerderij opstarten in Afrika, terwijl ik gewend was om altijd alleen te werken en overal tegenaan te schoppen. Ik was net gestopt met modellenwerk, dus erg dun, en op die boerderij was bijna niks te eten. Toen er na drie weken iemand moest worden weggestemd, zat ik met mijn vingertje in de lucht: stem mij maar weg.”

Algemeen Nijmeegs Studentenblad, 2006

 

…ouder worden:

“Ik had zo’n vrij leven met altijd een rugzak op m’n rug en kleren in mijn koffer. Ik was nooit thuis, was altijd op stap en ik zag mijzelf helemaal niet als potentieel ‘moeder’. Als iemand vijf jaar geleden had gezegd: ‘Voor je dertigste heb je kinderen en woon je op een boerderij in Ouderkerk aan de Amstel, ben je getrouwd, heb je een hond en een hele lelijke auto waar al die kinderen in passen’, had ik echt keihard gelachen. Maar niets in minder waar.”

Grazia, 2014
…BNN:

“Bij BNN was het wel soms tegen het kantje aan. Mijn laatste reis was naar Roemenië, met lijmsnuivende kinderen in het riool. Het was levensgevaarlijk. We stonden daar met een klein ploegje en je moet het riool in. Sinds ik moeder ben, en dat klinkt erg cliché, pas ik veel beter op. Ik heb nog meer gedaan. Dat drugsgebruik is inmiddels zes jaar geleden. Daarna heb ik Spuiten en Slikken aan tafel gepresenteerd, en daar heeft niemand het over. Ik heb er geen spijt van, maar ik had misschien bewustere keuzes moeten maken, want ik stap altijd overal zo in.”

Nieuwe Revu, 2014

 

..toekomstige seksuele voorlichting aan haar kinderen:

“Het is cliché, maar ik zal haar zeker vertellen dat je mag genieten. Bij seks mag je je schamen en fouten maken. Iedereen heeft wel een keer te hard aan een piemel getrokken. Het lijkt alleen nu alsof dat niet gebeurt. Kinderen hoeven maar even op internet te gaan en ze denken dat het normaal is dat vrouwen gigantische siliconentieten hebben, er zes piemels in elk gat thuishoren en je keihard kreunend tot een climax moet komen. Dat is onwerkelijk. Ik hoop dat ik haar dat kan meegeven.”

Viva, 2013

 

…helden:

“Mijn echte helden zijn de kleine pioniers! Tijdens mijn reizen heb ik er zoveel mogen ontmoeten. Ik heb zoveel waardering voor die kleine ondernemer die het niet doet voor aandacht of erkenning. Voorbeelden? Een vrouw die zich aan de kust van Turkije inzet voor het behoud van de schildpad: helemaal alleen en bij wijze van spreken al honderd jaar! Of die enkeling die middenin de sloppenwijken van Kenia surrogaat moeder is voor kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids. Geen oorkonde, geen brief van de koningin, geen lintje en zelfs nooit een vermelding in het plaatselijke krantje. Die mensen doen het, gewoon omdat ze niet anders kunnen… dat zijn toch echte helden?!”

Kemna.nl



…van Adam Zkt. Eva:

“Ik vind daten en verliefd worden al iets heel persoonlijks. Laat staan in je nakie. Dat lijkt me op televisie nogal confronterend. Mensen weten inmiddels wat ze kunnen verwachten en willen kennelijk toch het avontuur aangaan. Het is voor de deelnemers een manier om hun grenzen te verleggen en voor sommigen zelfs om over hun onzekerheid heen te komen. De kans om te daten op een prachtig eiland krijg je bovendien niet meer.”

Metro, 2015