Stichting Bestrijding Antisemitisme doet aangifte tegen FC Utrecht

07-04-2015 13:21

Update 13:35 uur
Ook het OM gaat onderzoek doen naar de liederen van afgelopen zondag, meldt NU.nl. “Wij kunnen dit als OM ambtshalve oppakken en hebben geen aangifte nodig, maar willen dit wel graag.”

Het gezang van FC Utrecht-supporters tijdens de wedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag kan nog wel eens een vervelend staartje krijgen voor de club uit de Domstad. De Stichting Bestrijding Antisemitisme heeft aangifte gedaan tegen FC Utrecht. Volgens de stichting heeft de club te weinig gedaan tegen de anti-Joodse uitingen die zondag van de tribune klonken.

Bunnikside

De wedstrijd FC Utrecht – Ajax is altijd beladen in Utrecht. Ajax is de grote rivaal en supporters van de fanatieke Bunnikside-tribune zongen minutenlang “M’n vader zat bij de commando’s, m’n moeder zat bij de SS. En samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best.”

Volgens de stichting had de club daar iets aan moeten doen. “Wij zijn van mening dat FC Utrecht de boosdoeners via de speaker tot de orde had moeten roepen en als dat niet zou werken, in overleg met de scheidsrechter de wedstrijd had moeten staken”, aldus woordvoerder Hans Knoop van de stichting tegenover RTV Utrecht.

ADO Den Haag

In 2011 won de stichting een soortgelijke zaak. Destijds deed ADO Den Haag volgens de rechter niet genoeg aan anti-Joodse uitingen van het Haagse publiek.

De beelden van zondag

[jwplayer mediaid=”400416″]