Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

08-04-2015 19:30

“De aanklacht was tekenend voor de dubbelde houding van het Hilversumse hof van justitie. Eerst de troetelterrorist jaren in de beklaagdenbankjes zetten, nu was hij weer niet radicaal genoeg. Rechter en verdachte genoten maandag beiden zichtbaar van hun rollenspel.”

VK’s Jean-Pierre Geelen was dinsdagavond niet enthousiast over de Oog in Oog uitzending met Sven Kockelmann en en Dennis ‘Albdelkarim’ Honig.

“Het gaat deze mensen niet om een democratisering van de Universiteit van Amsterdam of om een bed, bad, brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Dit zijn beroepsactivisten die er een fulltime taak van lijken te hebben gemaakt om anderen op te hitsen en waar mensen onder zitten die het gebruik van geweld en heftige confrontaties met de politie niet schuwen. Studenten en andere actievoerders zouden er goed aan doen hun zaak niet te laten kapen door deze mensen.”

Amsterdams VVD-raadslid Dilan Yesilgoz in NRC Handelsblad. Ze meent dat de Maagdenhuisbezetting inmiddels gekaapt is door ongure types. “We zien dezelfde gezichten terug in het Maagdenhuis als we zagen bij Occupy, de We are here groep en de krakersbeweging.”

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma duidt de openbaring van de MH17-documenten.

“Op social media lees ik geen ellende en alles is verbazingwekkend positief. Natuurlijk genieten mijn vrouw Dany en ik daarvan. Dat is toch lekker? lk meen het, ik merk niets van onvriendelijke uitingen of geschoffeer. Hooguit merkt iemand een keer op, dat ik op de pop ‘Bert’ van ‘Bert & Ernie’ lijk vanwege mijn dikke, donkere wenkbrauwen, haha. Maar dat is het dan ook!”

Iedereen houdt van Jeroen van der Boom, zo vertelt Jeroen van der Boom in Party.

“Wij roepen een ieder binnen onze partij op om samen aan een nieuwe toekomst te werken, waarin woorden geen holle leuzen meer zijn, waarin de bakens echt verzet worden, waar we een invulling geven aan de gewenste ombuiging van het kabinetsbeleid – om met Ad Melkert te spreken: Linksom uit de crisis!

De PvdA komt met het 27.364ste manifest sinds het aantreden van Rutte II dat binnenkort in een la zal verdwijnen. Dit keer geschreven door leden Gerard Bosman en Dick Kalkman. De titel? ‘Met vertrouwen linksom!’

“lk heb heel veel dingen geleerd van Wendy, daar hadden we het op de huwelijksreis nog over. lk was bijvoorbeeld nooit een ‘feestenman’, maar ik heb er tegenwoordig veel plezier in om feesten te organiseren waarbij al onze familieleden en vrienden bij elkaar komen.”

Erland Galjaard vertelt in Weekend wat hij zoal van zijn partner Wendy van Dijk leert

“lk ben meer divers, ik bied entertainment, humor, ik ben dj, koopman, presenteer artiestengala’s, vind het leuk om te zingen.”

Martin Heuckeroth, de broer van Gordon, somt eveneens in Weekend op waarom hij een reallifesoap verdient. Hij vergelijkt zichzelf met Andy en Melisa en gokt op een miljoen kijkers. Toch wil niemand hem hebben.

Raemon Sluiter deelt zijn toilet-ergernis op Twitter.

Jan Dijkgraaf ziet verbanden.

“Ik hou niet van alcohol, seks gebeurt weleens en drugs boeien me niet zo.”

Valerio Zeno in Veronica Magazine over de reden dat hij Spuiten en Slikken niet wil presenteren.