Studentenrecept: XL vegaburger met groentenfriet

09-04-2015 17:36

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hi there! Vanavond heb ik de grootste burger in mijn leven gebouwd. Oké nee dat is niet waar, deze was groter, maar hij was echt in de buurt. Het is natuurlijk vegamaandag en ik mocht dus geen vlees van mezelf, maar mannnn wat had ik zin in een dikke maaltijd. Dus óf pasta, óf een burger. En toen besloot ik eens een vegaburger te proberen. Zo een uit een pakje, niet een die je zelf maakt. En dat beviel op zich goed, behalve dat ik er nu echt megavreselijke buikpijn van heb en dat maakt het toch iets minder. Maar goed, ik kan niet tegen mais, dat wist ik. En hier zat veel mais in. Dus…. Maar! Dikke burger! Dik vega! Dus leuk :D Check:

Nodig voor één persoon (veel te grote portie voor één persoon): 2 groenteburgers (hier, daar ga je al) – 1 waldcornbroodje – 1/2 bol mozzarella – plukje sla – beetje peen julienne – 2 theelepels mayonaise (Hellmanns) – beetje curry – handje groentefrites (diepvries bij o.a. Dirk en AH) – paar plakjes courgette

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.