Media & TV

Alles wat u wilde weten over Joke Bruijs, Jeroen Woe, Olcay Gulsen, Carice van Houten en natuurlijk Pip Pellens

10-04-2015 13:29

Van tv-bladen kun je verder niet zoveel leren meestal, maar er staan nog wel eens wat aardige dingen in. In de VARAGids bijvoorbeeld vertelt Joke Bruijs dat ze nogal een groot fan is van het werk van Matthijs van Nieuwkerk. Tipje van Joke: die autocue is wel een verbeterpuntje (voor de man van een half miljoen). Verder vindt ze Jeroen Pauw (maar weer eens) een goede interviewer en Humberto een goede, ehhh entertainer.

Jeroen Woe moest huilen

Mooi is het om te lezen dat Jeroen Woe, inderdaad die grappige gast van De Kwis, helemaal leeft voor zijn vak. Ooit nam hij deel aan een cabaretwedstrijd op Texel waar hij onderweg naar de finale afviel. “Op de boot naar huis heb ik onder de bank liggen huilen.”

Erik de Zwart

Verder is het aardig dat Erik de Zwart vertelt over Nederland Muziekland. De VaraGids zou de VaraGids niet zijn als het allemaal weer iets te ver doorgaat op de details. “Die tent deed in de jaren negentig nog dienst bij het RTL Pleinfeest.”
En oh ja, het opzetten en neerhalen kostte 15.000 gulden. Trouwens, beste aardige Cécile, misschien is zo’n sportpagina met een verhaal (Chris van Nijnatten) én een column van twee NAC-fans een beetje veel.

Game of Thrones

In Veronica Magazine treffen we de gebruikelijke mix van poldershowbizz, Hollywood en een vleugje Panorama voor de mannelijke lezers. Een vreemd uitstapje is het VaraGids/Twin Peaks/Stroom-achtige schema over Games of Thrones met familieverbanden dat echt alleen voor de liefhebbers is bedoeld.

Olcay Gulsen

Heel aardig is dan weer het interview met Olcay Gulsen (‘beste Olcay, kunnen we je een keertje interviewen?’) die, aan de hand van uitspraken van bekende ondernemers, antwoord geeft. Gulsen is altijd goed voor een leuke quote (of negentien).

Over kritiek: “Vaak zijn het de grooste loosers die commentaar hebben”.
Jammer van de nuancering, niet meer doen, Olcay: “Maar ook daar moet je iets mee doen”.

Fred van Leer

En dan de afdeling Panorama (lees die column van Frequin mensen!): “8 x stout en fout”, met Bobbi Eden waarin we leren dat Bobbi een hele brave pornoster is omdat ze nog nooit is opgepakt.

Oh ja, bijna vergeten in het kader van de cursus ‘haal de beste quotejes uit tv-bladen’: de keiharde keuzes zijn altijd weer vermakelijk en scherp. Met deze week Fred van Leer (van het hoogstaande Shopping Queens VIPS) over zijn mattie Johan Derksen: “Eerst reageerde hij heel nonchalant op het winnen van de Televisier-Ring en later hoor ik hem zeggen dat zijn programma toch wel even de ring heeft gewonnen, zo hypocriet.”
Ja mensen, het stukje ‘Derksen is hypocriet’ is zo gemaakt.

Peter van der Vorst

De rest van de bladen zijn echt stukken minder dik, ehh..boeiend, vooral omdat ze een duidelijk eigen gezicht missen (maar voor zover de totaal overbodige recensies als zogenaamd bladendokter).

Interessant aan Televizier is de tv-column van Peter van der Vorst die elke week zijn collega’s vrolijk spaart. We zijn niet allemaal Frequin natuurlijk, maar het zou iets pittiger mogen (kappen nou Rob van Vuure-wannabee). Deze week gaat zijn column over Droomhuis Gezocht dat heel saai is volgens Peter, maar ook wel weer leuk. Of zoiets.

Van het interviewtje met Jelka van Houten over de nieuwe SBS-serie Gouden Bergen is het aardig dat ze vertelt dat haar karakter in de buurt ligt van de vrouw van Thomas Acda die ze speelt in de topserie Jeuk!. Dan is Jelka dus een topwijf in het echte leven en dat is gewoon handige info.

Walging!

Hoogtepunt in de Mikro Gids, inderdaad een vreemde combinatie van woorden, is het rubriekje ‘de tv-smaak van…’. Daar zeggen bekende mensen immers altijd iets onaardigs over andere programma’s en daar profiteren wij stukjesschrijvers dan weer gretig van natuurlijk. Maar ja, het is niet elke week Halina-time dus moeten we het doen met Michiel de Zeeuw, ooit held in Gouden Bergen-voorloper Goudkust en tegenwoordig interieurarchitect in RTL Woonmagazine. Hij walgt van het programma Embarrassing Bodies (als Genante Lijven te zien op RTL5). “Hierin komen mensen met een bijzondere afwijking op doktersspreekuur”.

De Zeeuw is trouwens een groot fan van nieuwsvoorlezer Rik van de Westelaken. “Rik is niet bijzonder ernstig, maar brengt het nieuws begrijpelijk, zonder op schoot te kruipen bij de kijker.”

Verder staat er een groot interview in het blad met Carice van Houten die op de set van Games of Thrones is bezocht. Ze had blijkbaar een blootdagje want niet voor het eerst zei ze over naakt in series: “Ik ben er zeker niet dol op, maar ik heb gewerkt met Paul Verhoeven die nogal een dirty mind heeft dus ik ben wel wat gewend.”

Pip Pellens

Tot slot staat er in TROS Kompas natuurlijk een interview met Pip Pellens (42K volgers op Twitter, wel even checken of het er haar echte naam is want sinds ‘TAFKAP Gigi Ravelli’ hebben misschien opeens alle GTST-sterren een artiestennaam). Het lijkt mee te vallen. Heeft Pip, die Wiet van Houten speelt zoals jullie weten, verder nog een boodschap voor de mensheid? Dat niet echt, maar wel een quoteje die om een ouderwets potje doorvragen vroeg. “Tegenwoordig zijn er echt mensen met wie ik niet meer wil samenwerken. Ik hou er niet van als iemand niet eerlijk is of een streek flikt. Het is natuurlijk een hard wereldje met veel concurrentie.”
Wie o wie heeft Pip geplaagd?