Zieke eigenaar frietkraam moet wagen elke dag verplaatsen

10-04-2015 07:40

Herman Tuinman, eigenaar van de snackwagen op het Stadionplein in Zwolle, heeft te maken met een stukje bureaucratie in de stad. De frietkraameigenaar, die spierdystrofie heeft, moet zijn zware wagen elke dag van de standplaats naar elders verplaatsen, op straffe van een dwangsom van 500 euro per dag.

Tegen RTV Oost zegt Tuinman, die door zijn ziekte veel moeite heeft de zware wagen elke avond te verplaatsen: “‘s Morgens lukt nog wel, maar ik heb spierdystrofie, waardoor ik aan het einde van de dag kracht tekort kom. Dan is het een hels karwei om de snackwagen achter mijn busje te koppelen.”

Hij snapt niet dat de gemeente Zwolle vasthoudt aan het dagelijks verplaatsen. “Ik sta hier niemand in de weg. Laat ze de regels aanpassen, waardoor de wagen hier ook ‘s nachts kan blijven staan. Nu klotst het vet ook door de wagen als ik hier na het werk wegrijd. Dat is dan nog lang niet hard geworden. Ik hoop dat de gemeente Zwolle me helpt. Ik heb nu een plekje vlakbij gevonden om de snackwagen te parkeren, maar dat is lang niet ideaal,” aldus Tuinman.