Media

In mediaquotes: Sylvie Meis

13-04-2015 16:42

Presentatrice Sylvie Meis is vandaag 37 jaar geworden en gelukkig mochten we op Instagram de roze taart bewonderen met de stralende Sylvie ervoor. Haar ouders waren dit weekend in Hamburg om het feestje mee te vieren. De voormalig presentatrice werkte bij MTV en TMF, maar we kennen haar natuurlijk vooral als de voormalig vrouw van Rafael van der Vaart. Ook omdat Meis in Duitsland een kijkcijferknaller is met Let’s Dance is het hoogste tijd voor: wat vindt Sylvie Meis van….

…Voetballers:
“De kindse manier waarop volwassen mannen worden behandeld. Op trainingskampen wordt bepaald hoe laat je naar bed moet, wat je eet voor je ontbijt, wanneer je wel en niet mag praten. Je wordt in een bus gezet en van hier naar daar gereden. Ik ben geen kuddedier. Ik wil niet aan het ontbijt horen dat ik mijn telefoon niet mag aanzetten omdat dat nou eenmaal de regels zijn.”
Vogue, 2014

 

…Publiciteit:
“Ik vind het zo grappig, dat mensen altijd bij mij denken, dat ik dat allemaal plan enzo. Dat is niet zo. Ik denk werkelijk, dat het voor media heel interessant is, om elke keer dingen eruit te pikken en dat te brengen, alsof dat de algemene opinie is. Maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Ik snap heel goed hoe het werkt. Zouden de media dat niet doen, dan is er geen verhaal. En als er geen verhaal is, dan hebben jullie niks om te verkopen. Ik kies mijn eigen moment uit. En dat vind ik ook mijn goed recht.”

…De scheiding:
“Ik denk iedereen die zelf of een scheiding heeft meegemaakt of een  relatie die niet goed gaat, weet dat dat niet een proces van een maand is. Het is niet vier weken en hup, het is zover. Dat is altijd een proces van jaren. Als je terugkijkt en je dingen op een rijtje hebt gezet, dan denk je toch: wanneer heb ik dat gevoeld en wanneer kon je dat merken? En als je realistisch nadenkt, is dat langer dan een weekje of vier of zes.”


RTL Boulevard, 2014

 

…Vakantie:
“Nee, dat deden wij eigenlijk nooit. Pas toen ik zelf geld ging verdienen, ging ik op vakantie. We zijn altijd veel thuis geweest: heel beschermd gewoon. Mijn moeders kant van de familie (de Belgische) is heel groot, die waren met 11 kinderen en die hebben ook allemaal weer kinderen gekregen en die weer kinderen: dus kun je nagaan. Dat bepaalt een groot deel van mijn jeugdherinneringen. We waren vaak met de familie bij elkaar bij mijn oma waar we dan in de zomer buiten speelden. De Indische familie van mijn vader is heel klein.”
I Love fashion news, 2015

 

…Publiciteit:
“Ik heb er bewust voor gekozen me wat terug te trekken uit de publiciteit. 2014 was wat dat betreft een overgangsjaar. Het jaar daarvoor was er één vol conflicten, veel stress. Er gebeurden zo veel vervelende dingen. Desondanks heb ik altijd steun aan de mensen in mijn omgeving gehad. Nu zit ik weer in mijn comfortzone, ik durf mensen weer te vertrouwen. Ik heb een goede Duitse media-advocaat die voor me optreedt als er weer eens onwaarheden over me worden verteld. Dat durfde ik in het verleden nooit omdat ik bang was dat het dan alleen maar erger zou worden. Maar het liep op een gegeven moment zo uit de hand, dat ik niet meer anders kon.”

Sylvie Meis en vriendschappen:
“Ik ben echt ongelooflijk veel pijn gedaan de laatste jaren. Maar ik geef toe, ik heb zelf ook verkeerde inschattingen gemaakt, ook als het bijvoorbeeld om vriendschappen ging. Ach, ik ben ook maar een mens, hè? (…) Sommigen kunnen maar beter blij zijn dat ze met mij te doen hadden, een ander had waarschijnlijk wel teruggeslagen. Ik pas ervoor om over derden te praten. Dat laat ik graag aan anderen over.”


Prive, 2015

 

…Photoshop Hunkemöller:
“De kleur wordt op de beelden van de campagne wat bewerkt. Maar er worden ook altijd filmpjes gemaakt en ik kan je vertellen: die worden niét gephotoshopt. Ik wil dat de foto’s en het filmpje gelijk zijn. Hunkemöller heeft ook niet de gewoonte mij heel veel dunner te maken, want zij willen ook dat het beeld klopt en dat ik een realistische vrouw ben met wie andere vrouwen zich kunnen identificeren. Ik probeer geen onrealistisch beeld te scheppen door te vragen of ze me een meter langer kunnen maken, dat werkt niet. Ik ben klein, ik ben niet super-, superdun.”

…Acteren:
“Of Hollywood lonkt? Eén van mijn doelen is absoluut verder gaan met acteren. Ik kijk wat er op me af komt. Er lopen…dingen, en dat is leuk, en we kijken wel, haha. Ik vlieg volgende week naar Los Angeles, ik heb een paar leuke meetings daar, wat events zoals de Oscars. Dat is leuk en speciaal ook dat ik daar Duitsland mag vertegenwoordigen. We gaan het zien.”

Metro, 2015