BITS – Gamenieuws: Mortal Kombat X, GTA V en Star Wars: Battlefront

17-04-2015 16:00

Leuke games verschenen er deze week: Mortal Kombat X en eíndelijk de pc-versie van Grand Theft Auto V. Verder zijn we nog even in afwachting van hebben we nieuwe info over Star Wars: Battlefront!

Mortal Kombat X

Mortal Kombat: je houdt er van of je vindt het verschrikkelijk, maar het bizarre ‘over de top’-geweld laat bijna niemand geheel onberoerd. Deze week verscheen een nieuw deel, genaamd Mortal Kombat X, en het is behoorlijk goed te pruimen!

De game is verkrijgbaar voor pc, Playstation 3 en 4 en de Xbox 360 en One. De launchtrailer – met muziek van het immer melodramatische System of a Down – check je hieronder:

GTAV uit op pc

Het heeft even geduurd, maar sinds deze week is Grand Theft Auto V dan eindelijk te spelen op je pc! In principe is dit dé manier om optimaal van de spelwereld te genieten, met 60 frames per seconde en verbeterde textures, modellen en lichteffecten. Mits je een monster-pc hebt staan, natuurlijk

Star Wars: Battlefront

Electronic Arts presenteert later vandaag een nieuwe Star Wars-game, genaamd Battlefront. Dit spel laat zich kort samenvatten als Battlefield x Star Wars, en DICE (de studio achter de Battlefield-reeks) heeft hier dus ook voor getekend.

BITS_BATTLEFRONT2

We verwachten dus enórm uitgebreide levels, waarin je als stormtrooper of rebel rondcrosst terwijl je alles opblaast met X-Wings, TIE-fighters, walkers en alles!

Dat klinkt geweldig, en na de trailer van The Force Awakens gisteren hebben we er aardig wat zin in. Zodra er meer bekend wordt over Star Wars: Battlefront zullen we dit artikel updaten. Verlustig je in de tussentijd hier maar aan:

Update:

Jawel; Star Wars: Battlefront is zojuist officieel naar buiten gebracht. Check de trailer (geen gameplaybeelden, maar wel gemaakt in de engine van het spel):

Het lijkt er op dat in de game veertig spelers tegelijk het tegen elkaar opnemen, zowel te voet als in voertuigen uit de Star Wars-setting. Door veel vijanden over de kling te jagen kun je in de rol kruipen van bekende figuren als Darth Vader. De game verschijnt op 17 november voor de pc, Playstation 4 en Xbox One.

Leuk is dat er een paar weken vóórdat de nieuwe film verschijnt een extra level aan het spel wordt toegevoegd; een omgeving die terugkomt in de film (je ziet deze planeet aan het begin van de trailer, met het gecrashte ruimteschip). Behoorlijk cool (en slim!) dat ze die link extra benadrukken.

Meer info vind je op de officiële site.

Wat spelen we dit weekend?

Rogier ploegt op dit moment de singleplayer van Mortal Kombat X voor jullie door; een recensie volgt snel! Sinds Thomas Battlefield: Hardline beoordeelde hebben we weinig meer van hem gehoord, dus hij rent nog steeds als virtuele politieagent achter de boefjes aan!

Stefan heeft in een nostalgische bui Command & Conquer: Red Alert geïnstalleerd, wat hij speelt als de martelingen van Dark Souls II: Scholar of the First Sin hem even te veel worden. Niels is even in de klassiekers gedoken en is bezig met The Legend of Zelda: Link’s Awakening en Mass Effect 3. Roland wil niet zeggen wat hij speelt, dus zijn we gedwongen aan te nemen dat het Dead or Alive Xtreme Beach Volleybal is.

Waar zijn jullie op het moment zoal mee bezig?

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg ons op Twitter:@Bitspost’ of op Facebook!