‘Koppel salaris directie HTM aan tevredenheid passagiers’

22-04-2015 11:55

De Haagse PVV wil dat niet het salaris van het personeel, maar de beloning van de directie van de HTM moet afhankelijk worden van de tevredenheid van de passagiers van HTM. Dat schrijft Omroep West.

Grootaandeelhouder

Omdat de gemeente Den Haag grootaandeelhouder is heeft de Haagse PVV vragen gesteld aan het college. “Het bestuur is verantwoordelijk voor veel zaken die niet goed lopen bij HTM en het personeel krijgt hiervan vaak de schuld. De medewerkers zijn het eerste aanspreekpunt van de reiziger en worden erop aangekeken als er geen vervangend vervoer geregeld is, of als er sprake is van slechte communicatie. Als in de toekomst ook de loonontwikkeling afhankelijk wordt van de grillen van de HTM-top, wordt het wel heel zuur voor het personeel'”, zegt het PVV-raadslid Elias van Hees.

Onderhandelingen

De onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden over de nieuwe arbeidsvoorwaarden gan niet goed. Gisteren werd een voorstel van de directie nog afgewezen. De PVV, de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad, is kritisch over het verloop van de onderhandelingen.