Blendle Weekoverzicht – De beste stukken van afgelopen week

25-04-2015 16:21

Reconstructie

NRC Handelsblad: Als het moet dan blazen we het kabinet op

Het bed-bad-brood-dilemma leverde Rutte en Samsom vele hoofdbrekens op. Rutte zocht de PvdA-leider zelfs thuis op en kreeg maïsboterhammen geserveerd. Een gedetailleerd verslag van de onderhandelingen die het kabinet bijna de kop kostte.

Eindhovens Dagblad: Hoe een feestelijk ritje op de bierfiets een tragedie werd

Het moest een groot feest worden, en dat was het ook. Totdat de bierfiets met de kampioenen van voetbalclub EMK uit Nuenen vast kwam te zitten tussen de spoorbomen. Iedereen kon op tijd de fiets af klauteren, behalve de geblesseerde Ruud. Hij was op slag dood.
 
Profiel van de Week

Vrij Nederland: Waarom Mark Rutte een nat zeepje is (en de ideale premier voor deze tijd)

Als de hele oppositie zich tegen hem keert, wint hij alsnog het debat. En zelfs wanneer de ene na de andere VVD’er in opspraak komt, glorieert hij bij de verkiezingen. Hoe redt Mark Rutte zich toch altijd uit onmogelijke situaties? Over de handige sms’jes vanaf zijn oude Nokia, vasthouden aan dezelfde vakanties en zijn bijzondere relatie met Angela Merkel. Een fantastisch portret. ‘Hij is een nat zeepje waar niemand greep op kan krijgen.’

de Volkskrant: Max Jr., de enige Moszkowicz die niet in opspraak kwam

Robert, David en Bram, allemaal werden ze uit hun ambt gezet, maar Max, die hield knap stand. ‘Ik ga door tot ik erbij neerval.’ In een openhartig interview praat hij over zijn zieke vader, zijn andere broers en het geld dat hij leende aan Bram. ‘Als je het puur bekijkt vanuit advocatenoogpunt, hadden we het natuurlijk op papier moeten zetten.’
 
Antwoord op al je vragen

nrc.next: Dit is het beste artikel over de bootvluchtelingen van deze week

De discussies over de bootvluchtelingen op de Middellandse Zee waren vooral behoorlijk emotioneel. Niet zo vreemd, bij zo’n grote humanitaire ramp. Maar nrc.next kwam dinsdag met dit duidelijke achtergrondartikel met een overzicht van het probleem. Varen ze altijd op gammele bootjes? Waarom komen zoveel mensen om? Kan Europa niet samenwerken met Noord-Afrikaanse landen?

Trouw: Zo kun je met elke collega overweg

Wil je indruk maken op kantoor? Dan moet je niet alleen goed zijn in je werk, maar ook investeren in de relatie met je collega’s. Want het scheelt enorm als je daar goed mee overweg kunt, zegt hoogleraar Roos Vonk, die een boek schreef over psychologie op de werkvoor. Voor Trouw somt ze vier handige strategieën op om succesvol om te gaan met je collega’s én jezelf.
 
Handig om te weten

New Scientist: Dit is wat we écht zoeken in een partner

Mannen willen one night stands en zandloperfiguurtjes, vrouwen een man met rijkdom en status. Als het om het verschil tussen mannen en vrouwen op de datingmarkt gaat, vliegen de clichés ons om de oren. Maar wat is hier nou werkelijk van waar? Een interessant onderzoek waarin geen enkel stereotype gespaard wordt.
 
Veel gelezen

HUMO: Marnix (15) speelde een wurgspel en overleed

Het wurgspel (ook wel zwevertje of stikkertje genoemd) is een populair spelletje onder jongeren van 9 tot 16. Met een riem of sjaal stop je de bloedtoevoer naar de hersenen zodat je in een roes komt. In 2009 was het een hype in België en stierven in één jaar tien kinderen aan het spel. HUMO sprak met Annette Boon die haar hoogbegaafde zoon Marnix aan het spel verloor.