Doneer aan TPO
Inloggen voor TPO Plus
Neem nu direct een abonnement op TPO+!

Terugkijken: Marcel van Dam ‘U bent een buitengewoon minderwaardig mens’

Blijf dit fragment bekijken en delen, want dat mag niet van de VARA (NPO)

Door: , 17:53, 03 mei 2015

Blijf dit fragment bekijken en delen, want dat mag niet van de VARA (NPO)

 

Update: in het kijk-en-luister archief is het betreffende fragment inderdaad niet op te vragen. Bizar genoeg is het programma ‘volledig gebokkeerd ook voor viewen of spotten’. U mag er dus letterlijk niet meer naar kijken.

Bonus-update: censureren van uitzendingen (lees: de geschiedenis aanpassen) blijkt doodgewoon te zijn bij de publieke omroep. Ook een gesprek van prinses Margarita met Maartje van Weegen in NOVA is inmiddels verboden te bekijken.

 

Zondagmorgen in WNL op Zondag uitte ex-RTL Nieuws-presentator Rick Nieman zijn terechte verontwaardiging over het feit dat de VARA (NPO) het gewraakte Lagerhuis-fragment uit 1997, waarin Pim Fortuyn door de socialist Marcel van Dam (VARA, PvdA) extreem wordt gedemoniseerd, nog altijd onder embargo houdt. Dat wil zeggen: het is niet terug te vinden (althans niet openbaar) in de omroeparchieven en het kan niet straffeloos worden gebruikt als fragment, zoals bijvoorbeeld in een documentaire, want dat wil Marcel van Dam niet hebben. 

Dat heet natuurlijk gewoon ‘censuur’. Zoals Rick Nieman ook al opmerkte: “Dat is toch idioot? Over vrijheid van meningsuiting gesproken!”

Bovendien, het gaat hier om een fragment uit een programma dat tot stand kwam dankzij geld van de belastingbetaler. Diezelfde belastingbetaler wordt nu geacht te doen alsof het fragment nooit heeft bestaan. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van vrijheid, democratie en gedwongen meebetalen aan een publieke omroep.

Daarom is het goed, nu we toch zo lekker bezig zijn met het #vrijewoord, de VvmU en het aankomende jaarlijkse herdenken van onze nationale bevrijding van een dictatuur waarin óók door derden werd bepaald wat wel en niet mocht worden gekeken, gezegd, gehoord, geschreven en gedacht dit fragment weer even extra leven in te blazen. Zodat het over 100 jaar nog even levend is als het nu is, en de generatie van die tijd terug kan kijken naar het verleden om te zien hoe dat tot stand kwam, die mede door linkse politici en dito programmamakers ingezette demonisering die uiteindelijk leidde tot de ultieme vorm van censuur en onderdrukking: het vermoorden van een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger.

Vergeet het fragment dus niet te rippen, te downloaden, op te slaan, te verspreiden en te bewaren. In de toekomst wil ook nog steeds niemand voor tirannen zwichten. Hoop ik.

 

 
 

 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina) Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over de betaling van je donatie? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Aanbevolen video

Advertentie

 
 
Linktips: Online Casino | Juridisch Advies Arbeidsrecht