Meatless monday

04-05-2015 14:33

Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijt- en lunchrecepten help ik jullie vandaag op weg met recepten voor een drie-gangen Raw Food diner!

Mijn Raw Food diner

Een veel gestelde vraag over het eten van Raw Food is of een rauwe maaltijd wel voldoende vult. Vooral in de avond zijn veel mensen gewend om een zwaardere maaltijd te nuttigen en lijkt bijvoorbeeld een salade niet genoeg. De beste manier om over te stappen naar de Raw Food Lifestyle, is door te beginnen met een sapkuur (ook wel detox, juice fast of juice cleanse genoemd). Dat het een cleanse wordt genoemd heeft een reden, namelijk je maakt je lichaam schoon van afvalstoffen. Een goede vriend van mij zegt altijd: ‘afvallen begint met het stoppen van afval stoppen in je lichaam’.

Als je dit een aantal dagen hebt gedaan, bij voorkeur drie tot zeven dagen, zul je merken dat je daarna minder eten nodig hebt. Dat komt omdat je lichaam de voedingsstoffen (mineralen, vitaminen, etc) beter en makkelijker opneemt en je je daardoor sneller verzadigd voelt. Als je dan voornamelijk rauw eet krijg je ook daadwerkelijk meer voedingstoffen binnen. Ik eet elke avond een (gemengde) salade, al dan niet gecombineerd met een extra gerecht. Een manier om meer ‘vulling’ te geven aan je (avond)maaltijd is een combinatie van groenten met noten, zaden en/of sprouts (met name sprouts van peulvruchten zoals linzen, aduki- en mungbonen, groene erwten en kikkererwten). Een groente die goed vult is bijvoorbeeld courgette, mijn favoriete recepten zijn: bloemkool couscous en rauwe courgette pasta (of lasagna).

Om te laten zien dat je met Raw Food echt een mooi diner kan samenstellen, deel ik vandaag drie recepten met jullie voor een drie-gangen Raw Food diner:

Voorgerecht: Tomaten-paprika soep,
Hoofdgerecht: Courgettespagetti met tomaten-noten ‘gehakt’

Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!