Medewerkers Jumbo mishandelen klant

04-05-2015 07:15

Medewerkers van een Jumbo-supermarkt in Eindhoven zouden zaterdag een klant hebben mishandeld die ze verdachten van winkeldiefstal. Dit meldt Omroep Brabant maandag. Het slachtoffer bleek onschuldig te zijn, maar werd toch in zijn rug geschopt en tegen de grond gewerkt.

De Eindhovenaar kwam de winkel binnen met een tas vol spullen, die hij eerder bij de Albert Heijn had gekocht. De medewerkers van de Jumbo vertrouwden de man echter niet, en vroegen of ze in de tas mochten kijken. Vervolgens haalden ze een fles wijn uit de tas en beschuldigden het slachtoffer ervan deze gestolen te hebben. De betreffende wijn zit echter niet in het assortiment van de Jumbo.

Als de man wil vertrekken omdat hij klaar is met de beschuldigingen, wordt hij naar eigen zeggen hard aangepakt. Een familielid: “Ze schoppen hem tegen zijn rug en werken hem tegen de grond. Hij werd met een armklem vastgezet en zijn telefoon in beslag genomen. Zijn bril is kapot.” Het zou gaan om zes medewerker van de supermarkt die hem mishandelden.

De man heeft drie aangiftes gedaan. Ook is Slachtofferhulp ingeschakeld. Uit bewakingsbeelden zou blijken dat hij niets had gestolen en ook geen verzet toonde bij de controle door de supermarktmedewerkers.

De supermarktketen meldt via Twitter de zaak te zullen onderzoeken.