Entertainment

Albert Verlinde: ‘Sinds scheiding van Onno voel ik me bevrijd’

09-05-2015 17:17

Albert Verlinde voelt zich na de scheiding van Onno Hoes een nieuw mens. Dat zegt de directeur van Stage Entertainment Nederland en presentator zaterdag in een openhartig interview met Het Parool

Albert en de burgemeester van Maastricht maakten in oktober van vorig jaar bekend dat ze gingen scheiden. “Er is natuurlijk nog veel verdriet, dat kan niet anders als je 22 jaar met iemand samen bent geweest”, vertelt de 54-jarige presentator van RTL Boulevard. “Maar ik voel het ook als ook een soort bevrijding, en volgens mij heeft Onno dat ook. Nu ben ik één Albert: ik doe tv en theater, dat is mijn vak.”

Tijdens weekenden in Maastricht merkte Verlinde namelijk dat hij zichzelf bijna toe moest spreken. “‘Ik ben nu niet meer de man van het theater, ik ben de man van de burgemeester.’ Om op maandag weer mijn oude zelf te worden.”
Volgens hem zat Hoes eigenlijk in dezelfde spagaat en werd dat voor beiden ‘een enorme belasting’.

In goede harmonie

Hun drukke schema’s waren op den duur niet meer te combineren. “Later vraag je je af: hoe heb ik dit volgehouden? In die fase zitten Onno en ik nu allebei, dat we ons dat afvragen. Maar we haten elkaar niet, alles gaat in goede harmonie en we gunnen elkaar het allerbeste.”
De affaire van Onno was niet het probleem, benadrukt Albert. “Onze levens samen, dat was niet vol te houden. Dát was de kern van het probleem.”

De mediastorm die losbarstte toen de huwelijksperikelen aan het licht kwamen, heeft Verlinde naar eigen zeggen veranderd. “Ik zal mijn persoonlijke leven minder uitventen. Als ik straks weer verliefd word, ga ik dat niet van de daken schreeuwen.”
Hij heeft Hoes overigens niks kwalijk genomen. “Het was an accident waiting to happen.”

 

Anp