Media & TV

WNL-baas wil ‘Boulevard’ op publieke omroep

11-05-2015 12:13

Bert Huisjes, omroepbaas van WNL, ziet wel iets in een publieke versie van RTL Boulevard. “Ik vind het wel een beetje zwaar in de avond op de publieke omroep allemaal en zie wel iets in een lichte variant met shownieuws, economie en politiek als goede combinatie. Ik geloof wel in die sandwichformule.”

Teloorgang van RTL Boulevard

De WNL-hoofdredacteur filosofeerde over zo’n programma in het Mediaforum op NPO Radio 1, omdat het over de ‘teloorgang’ van RTL Boulevard ging. Het showbizzprogramma verliest de laatste maanden veel kijkers en de mediaspecialisten bogen zich over de vraag hoe dit mogelijk is. Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven vertelde in zijn column dat er grote ruzie zou zijn tussen RTL-programmadirecteur Erland Galjaard en Albert Verlinde over de koers van het showbizzprogramma. Er zou zelfs met die welbekende vuist op tafel zijn geslagen.

Verliezen van Shownieuws

De eveneens in de studio aanwezige Catherine Keyl was duidelijk in haar oordeel: “Ze zijn gewoon de strijd met Shownieuws aan het verliezen. Hoofdredacteur John Lukken heeft daar een compleet nieuwe visie neergelegd waarbij het programma echt ergens over moet gaan. Boulevard is aan het vertrutten en dat zie je bijvoorbeeld aan de grote hoeveelheid flauwe woordgrapjes die echt niet meer kunnen. Het wordt allemaal steeds flauwer, terwijl je ook wat meer voor de inhoud kan kiezen.”