Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

12-05-2015 19:39

“Hoe komt iemand op het idee om een boksring in zijn huiskamer te laten neerzetten? Heeft Memphis een Muhammad Ali-fascinatie? Die heb ik ook, maar ik heb een tafel met zes stoelen in mijn kamer staan. Is hij een fan van de Rocky-films? Of heeft hij een kinky relatie met zijn vriendin en beginnen ze hun romantische avondjes steevast met linkse hoeken en uppercuts? Ach, de voetbalwereld… Niet helemáál meer wat-ie was. Ik bedoel, je denkt toch zeker niet dat IJzeren Rinus en Theo de Tank hand in hand met hun moeder het veld waren opgelopen, zoals die Ajax-peuters afgelopen zondag?”

Rob Hoogland in de Telegraaf over Memphis Depay, die van PSV naar Manchester United verhuist. En in Eindhoven een boksring in zijn woonkamer heeft.

 

“Ik mocht trouwens geen vragen stellen over de beveiliging of over het gevaar voor de kwaliteit van het NOS-journaal door de concurrentie van het RTLNieuws. We mochten wel vragen wat de lievelingskleur van Gelauff was.”

Cartoonist Ruben Oppenheimer over de keer dat hij werd uitgenodigd voor een discussie met NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff nav de actie van Tarik Z., in de Volkskrant.

 

“Dat afgeserveerde topambtenaren elders bij de rijksoverheid weer opduiken, heeft alles te maken met hun beschermde positie. Topambtenaren opereren onder de paraplu van de Algemene Bestuursdienst. Die dienst moet talent voor de rijksoverheid behouden, maar dient ook om de macht van ambtenaren via een roulatiesysteem in te perken. Wie de vierde macht wil breken, moet meer doen. Want een topambtenaar die vandaag sneuvelt op Veiligheid en Justitie, kan morgen op een ander ministerie aan de slag. Dat geeft een gevoel van onaantastbaarheid. Bewindslieden zijn gewaarschuwd. Dat afgeserveerde topambtenaren elders bij de rijksoverheid weer opduiken, heeft alles te maken met hun beschermde positie. Topambtenaren opereren onder de paraplu van de Algemene Bestuursdienst. Die dienst moet talent voor de rijksoverheid behouden, maar dient ook om de macht van ambtenaren via een roulatiesysteem in te perken. Wie de vierde macht wil breken, moet meer doen. Want een topambtenaar die vandaag sneuvelt op Veiligheid en Justitie, kan morgen op een ander ministerie aan de slag. Dat geeft een gevoel van onaantastbaarheid. Bewindslieden zijn gewaarschuwd.”

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur en zijn tweede man Klaas Dijkhoff moeten oppassen met hun grote schoonmaak op het ministerie, schrijft politiek commentator Paul Jansen in de Telegraaf.

 

“Ik mailde over de kwestie met een al even islamkritische vriend, en hij verwoordde het treffend: “Het Rijksmuseum staat in de fik en de PVV maakt zich zorgen over het vlamvatten van de foldertjes bij de kassa.” En zo is het. Dat is zonde, want er zijn echt meer dan genoeg argumenten en feiten die het verzet tegen islam en islamisering rechtvaardigen. Over zulk klein bier Kamervragen opstellen is contraproductief in deze strijd, en de PVV komt niet gunstig uit de verf bovendien. En ja, ik geloof stellig dat er goedwillende moslims bestaan die net als u en ik terreur oprecht afwijzen. Dat vinden is al bijna controversieel en verraad enzo, in domrechtse kringen, maargoed, gekkies heb je overal. Anyway, de brave moslims dus, die moet je ook niet lastigvallen met dergelijke haarkloverij. Vandaag nemen wij afscheid van Hans Jansen, die placht zijn mails te beëindigen met de kreet ‘Strijd de goede strijd’. Dat vereist ook dat we onze kanonnen (in overdrachtelijke zin, Sitalsing, ik wil niet teruglezen dat ik moslims kanonneer) niet op muggen richten.”

Jalta‘s Annabel Nanninga duidt de Kamervragen die de PVV – volgens de Telegraaf – wilde gaan stellen, n.a.v. Willem Wever-presentator Ajouad El Miloudi, die in een achtbaan hard ‘Allahu Akbar’ schreeuwde. De PVV heeft de keutel overigens reeds ingetrokken en stelt zelfs nooit Kamervragen te hebben overwogen.

 

“Nee, absoluut niet. Ik was aan het bidden. Ik hoop dat hier in Nederland nog plek voor is.”

Willem Wever-presentator Ajouad El Miloudi reageert bij Giel Beelen op de vraag of hij spijt heeft van zijn ‘allah akbar’ in de achtbaan.

 

“De Vries had dan een internetpester aangepakt, de tv-kijker werd danig mishandeld.”

Jean-Pierre Geelen, tv-recensent van De Volkskrant is niet onder de indruk van de nieuwe show van Peter R. de Vries.

 

“Ik vind dat hij vaak heel goede dingen doet, maar van dit soort televisie ben ik niet ongelooflijk gecharmeerd. Ik vind het eerlijk gezegd zeepbeljournalistiek.”

Journalist Frènk van der Linden is het roerend met Geelen eens, zo vertelde hij in het radioprogramma De Ochtend.

 

“Ik ben eigenlijk heel goed in Frans, want ik ben Spaans opgevoed. Maar na een paar vragen gelezen te hebben, schrok ik zó dat ik een black-out kreeg. Ik ben gestopt en heb het niet afgemaakt.”

De Telegraaf bericht over ‘het slagveld’ dat het eindexamen Frans voor vmbo/tl heeft aangericht en sprak onder meer Melody, die haar examen eveneens verknalde.

 

“Iets met een boot, meer kon ik er niet van maken. Onbegrijpelijke tekst.”

Ook Ajmal en Idad hadden moeite met Frans.