Binnenland

Mogelijk onschuldige gedood bij schietpartij Amsterdam

13-05-2015 08:43

Update: 09:44: De manager van de winkel op de hoek van de straat waar de schietpartij plaatsvond zegt tegen AT5 dat de schietpartij waarschijnlijk is vastgelegd via beveiligingscamera’s. “We hebben de politie al eens eerder geholpen aan beelden bij een verkeersongeval. Het zou heel goed kunnen dat de schietpartij van afgelopen nacht er ook op staat.”


Bij de schietpartij in Amsterdam-West afgelopen nacht is mogelijk een onschuldige gedood. Dit zeggen ooggetuigen tegen Nieuwe Revu.

De man zou in zijn auto voor een verkeerslicht hebben staan wachten toen de schietpartij zich voordeed.

Kort voor de moord liepen volgens de omstanders twee mannen met een integraalhelm een waterpijpcafé aan de De Clercqstraat in. Eén van hen was gewapend met een Kalasjnikov, de ander met een pistool. Het tweetal zou op zoek geweest zijn naar een man die echter al was vertrokken. Een derde man begon hierop op het duo te schieten om ze te verjagen.

Hierna vluchtten de twee al schietend het café uit. Ook op straat werd vervolgens nog geschoten. De gedode man zou uit zijn auto zijn gestapt wegens de commotie en geraakt zijn door de rondvliegende kogels.

De twee schutters zouden er op een scooter vandoor gegaan zijn.

De politie wil nog steeds niet spreken van wederom een liquidatie.