Weekendagenda, dit moet je komend weekend doen

14-05-2015 16:01

Al plannen voor dit weekend? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Kunnen we ons voorstellen. ThePostOnline zet ook deze week weer fijne evenementjes voor je op een rij in de weekendagenda.

Vrijdag 15 mei

Utrecht
The cutest little venue in town, zo wordt de Utrechtse Kargadoor ook wel genoemd. In de werfkelders organiseert Eric DeVries twee keer per maand een concert met de beste singer-songwriters voor je. Dit keer speelt Camilla Bloom in de Utrechtse werfkelders tijdens Ramble On.

Roosendaal
Mr. Polska, Lowriders en Hasse De Moor trekken vanavond af naar Roosendaal om daar een fijn feestje te bouwen. Tijdens het leukste feestje van Roosendaal STTRBSTN kun je dansjes wagen op de muziek van deze helden én de line up is nog veel breder dan alleen dit. Nooit meer naar huis.

Deventer
Regionaal talent in Het Burgerweeshuis vanavond! Er worden je drie veelbelovende bandjes voorgeschoteld tijdens Burgerpop. The Hidden Agenda, Money & The Man en One Dollar Gun zijn volgens de organisatie de nieuwe Kensington’s en Jett Rebel’s. Onder het genot van een burger kun je ze vanavond alvast zien.

Zaterdag 16 mei

Amersfoort
Zeven jaar geleden stonden ze voor het laatst op het podium. Snatchin’ Jenny is voor één keer terug. De Amersfoortse legende betreedt vanavond het podium van, natuurlijk, De Kelder. Het poppodium sluit op 31 mei haar deuren en haalt daarom nog wat oude koeien uit de sloot. Zorg dat je erbij bent.

Breda
Ook in Mezz kun je een klein beetje nostalgie opsnuiven. Tijdens I Love New Wave word je getrakteerd op de echte, obscure, onbekende new wave uit de jaren 80. Trek je jaren 80-outfit uit de kast en polijst je moves, dit wordt een feestje.

Amsterdam
Meer zin in iets nieuws? Dan kun je in de Melkweg terecht. Reindier releast zijn EP en dat wil je liever niet missen. Wij vinden het nogal lastig te omschrijven, gelukkig is dat al gebeurt: “Neem één deel pop, een vleugje folk, een eetlepel elektronica, een wolkje theater en een flinke scheut emotie, even asymmetrisch schudden en voilà: een nieuw geluid. Met melancholische zang, experimentele instrumenten en confronterende teksten.” Kortom: be there or be square.

Zondag 17 mei

Haarlem
Regel nog drie quizhelden en reis af naar Haarlem. Patronaat organiseert wederom de legendarische Patro Quiz. Maak jezelf onsterfelijk en win die quiz. Een betere zondagmiddagbesteding is bijna niet denkbaar.

Rotterdam
Theater kan zo nu en dan flink actueel zijn. Een luie zondag met Merals Harem en de voorstelling Ochtendzee is dat bijvoorbeeld ook. Over migratie. Met heel veel muziek. Belooft prachtig te worden. Een samenvatting van de voorstelling en kaartjes vind je hier.

Betere plannen of tips voor volgende week? De reacties zijn geopend. Verder doen we natuurlijk ook aan Facebook, Twitter en mail als je tips hebt voor volgende week.

Beeld: Shutterstock