Kat teistert campinggasten al dagen met gejank vanuit boom

15-05-2015 10:31

In het Brabantse Oisterwijk zit op camping De Reebok al dagen katje Boris te janken vanuit een boom. Het gejank is zo erg dat de gasten van de camping en een aangrenzend vakantiepark er nu al anderhalve week last van hebben. Dat schrijft Omroep Brabant, dat zelfs een verslaggever ter plaatse stuurde om te helpen.

De brandweer probeerde al vier maal het mauwende beestje te bevrijden, maar tevergeefs. Ook de inzet van de dierenpolitie en -ambulance mocht niet baten. Voor vakantievierder Helma Braat betekent het dat ze recht voor haar vakantiestulpje een schreeuwende kat heeft, en zonder oplossing.

De verslaggever uit Brabant ondernam daarom zelf maar een poging. Om de kat te lokken, roept Helma: ‘poestie, poestie’. Op de vraag waarom ze het diertje juist zo noemt, reageert de vrouw:  “Toen ik tegen mijn man zei dat wij een poessie hebben, zei hij: ‘Weet jij wat dat betekent in het Engels?’ En dus noem ik hem poestie.”

Luister hier het audiofragment van de reddingspoging:

Het heldhaftige werk van de journalist mocht niet baten: ook hij kreeg de poestie niet uit de boom. En dus zit op camping De Reebok nu al tien dagen een kat mauwend in de boom, zonder oplossing in zicht.