‘Agenten blaffen helpende omstanders af’

19-05-2015 07:41

Nadat omstanders maandag te hulp schoten bij een ongeval om het Amsterdamse Weesperplein, werden ze afgesnauwd door toegesnelde agenten. Dit schrijft het AD. Tegen de betrokken agenten is een klacht ingediend.

Een fietser was tegen een ijzeren paal gevallen en raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. “Stuiptrekkend en lijkbleek lag hij op de grond, hij reageerde niet meer,” aldus een getuige. Met behulp van een toevallig passerende arts werd de jongen in een stabiele zijligging gelegd.

Toen de agenten vervolgens ter plaatse kwamen, deden ze volgens de omstanders ‘bar weinig’. “Ga eens weg, dit werkt natuurlijk niet,” blafte één van de dienders.

Eén van de omstanders vroeg een agent op de fiets van het slachtoffer te letten, maar ook hier had de politiemedewerker weinig zin in. “Daar heb ik niks mee te maken. Dat is niet mijn taak,” zo zou de agent geantwoord hebben.

Een vrouw heeft een klacht ingediend. Volgens een woordvoerder van de politie is het incident betreurenswaardig. Hij verwijst naar de commissie die dergelijke klachten behandelt.