Binnenland

Bewoner ramt gewapende inbreker knock-out

26-05-2015 08:55

In Steenwijk is een vader van vier kinderen tijdens het Pinksterweekend gewond geraakt toen hij een inbreker betrapte. Dit schrijft het AD. De 39-jarige man pikte het niet dat de dief, gewapend met een keukenmes, probeerde het gezin te beroven.

In eerste instantie dacht Jan van der Linde rond 03.00 uur ‘s nachts dat één van zijn vier kinderen naar het toilet ging, maar dit bleek niet het geval. Een inbreker stormde gewapend met een keukenmes de slaapkamer binnen.

De 32-jarige verdachte begon zwaaiend met het mes direct om geld te schreeuwen. Van der Linde liet zich echter niet afschrikken. “Ik heb net zolang op z’n gezicht geslagen tot hij het mes liet vallen”, zo vertelt hij aan de krant.

Van der Linde kwam niet ongeschonden uit de strijd. Hij werd in zijn wang gestoken en het mes schampte zijn borstkas. Ook zijn 27-jarige vrouw, die het mes probeerde af te pakken, werd in haar hand gestoken.

Uiteindelijk weet Van der Linde de inbreker te overmeesteren. Hij gaat op de verdachte zitten en gooit het mes op het intussen in tweeën gebroken bed. Hierop sommeert hij zijn vrouw de politie te bellen.

Als de inbreker bijkomt, graait hij direct weer naar het mes. “Toen heb ik op hem ingeslagen tot hij niet meer bewoog. Ik vecht voor mijn gezin”, aldus de bewoner.

De inbreker is aangehouden en moest voor behandeling naar een ziekenhuis. Ook Van der Linde en zijn vrouw moesten zich laten behandelen aan hun verwondingen.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of het echtpaar niet buitensporig veel geweld gebruikte tegen de inbreker.