Media & TV

Volkskrant-recensent keek graag naar Carlo en Irene

01-06-2015 16:07

Het is misschien een beetje overdreven om te stellen dat Volkskrants tv-recensent Jean-Pierre Geelen het RTL4-programma Life for You zal missen, maar Geelen kan het presentatieduo Carlo & Irene wel enorm waarderen. In het mediaforum op NPO Radio 1: “Ik keek best vaak naar ze en dat was vooral omdat de chemie tussen die twee zo goed was. Het was tv maken met een grote knipoog naar de rest van de tv-wereld en dat kon ik waarderen. Het is ook goed gezien van RTL dat er een markt is die staat tegenover de wat zware culturele zaken die aandacht krijgen bij de publieke omroep.”

Nieuwe Humberto

Geelen vindt het overigens niet zo’n goed idee om het presentatieduo in te zetten als vervangers voor Humberto in de zomermaanden. “Iedereen die op tv is wil een talkshow, maar dat moet je niet onderschatten. Weinigen hebben het talent om echt iets goed te maken dus dat moeten ze misschien maar niet doen.”

De eveneens aanwezig mediakenner, Ton Verlind, kan zich wel vinden in die lezing. “Het zou afbreuk doen aan het betekenisvolle programma dat Humberto de afgelopen maanden heeft opgebouwd. Bij dat tijdstip hoor een bepaalde magie en daar vind ik Carlo en Irene niet zo goed bij passen. Dus op dat gebied zijn we het eens.”