Buitenland

Ex-politiebaas NYPD gaat wietbedrijf beveiligen

02-06-2015 18:29

Een Amerikaans bedrijf dat medische marihuana in en rond de stad New York wil kunnen distribueren heeft een opvallende nieuwe werknemer: Philip Banks III. De voormalige politiechef van de metropool gaat zich met de beveiliging van cannabis-onderneming Compassionate Care Center bezighouden.

Dit bedrijf zou ook de diensten gaan inhuren van Joseph Dunne, eveneens een hooggeplaatste ex-politiechef en tevens voormalig hoofd van de Havenautoriteit. Dunne wordt volgens The New York Post aangetrokken als senior veiligheidsadviseur. 

Beide heren zullen zich gaan bezighouden met het beschermen van de wietkwekerijen, de beveiliging van drugstransporten en het voorkomen dat grote geldtransporten in handen van criminelen vallen. De voormalige wetshandhavers vervullen zo feitelijk de taken die voorheen door de drugskartels werden uitgevoerd. 

Het Compassionate Care Center is eigendom van Richard Lerner, een voormalig openbaar aanklager uit Nassau County. Zijn bedrijf is een van de vijf ondernemingen die meedingen naar de licentie tot het distribueren van de mediwiet. Aankomende vrijdag sluit de deadline tot de vergunningaanvraag.

Banks verliet het politieapparaat vorig jaar na een machtsstrijd met politiecommissaris Bill Bratton. Sinds zijn vertrek telt de politietop van New York geen Afro-Amerikanen meer.