Mensen met een mening – dinsdageditie

02-06-2015 19:30

“Hoe diep ben jij gezonken.”

Femke Halsema boos in een sms aan Ebru Umar. Die laatste had geschreven dat Halsema haar kinderen van een zwarte school heeft afgehaald. Wat klopt, toch is La Halsema boos. Via Metro

 

“De typische rechtsdraaiende riooljournalistiek in volle glorie. Wij van WC-eend adviseren….
De ene roept wat, de ander bevestigt of neemt het voor degene op. We wijzen naar elkaar als betrouwbare bron en vervolgens is alles mogelijk.
En alle reaguurdertjes helemaal blij, want kunnen anoniem en ongestraft tegen elkaar op bieden om de meest onsmakelijke dingen over Halsema te roepen. En denk niet dat ik een Halsema fan ben, want Groen Links vindt een deel van haar oorsprong in het communisme en is voor mij dus per definitie een no go area”

Heus niet alle GeenStijl-reaguurders zijn ongenuanceerd en anoniem. Of nouja wel anoniem en ongenuanceerd, maar dan toch moralistisch, want tegen onsmakelijke dingen. En alles! Kwoot van anonieme commenter onder dit topic op GeenStijl.

 

PowNed-verslaggever Jan Roos doet geheimzinnig op Twitter.

 

“Als die Surinaamse opvoeding zo geweldig is, waarom komen Surinaamse Nederlanders dan vijf keer zo vaak met justitie in aanraking als autochtone Nederlanders? En waarom is er onder de Surinaamse jeugd dan sprake van zoveel tienerzwangerschappen en schooluitval?”

‘Suriname is geen voorbeeld’. Naar aanleiding van het stuk over opvoeding van Sheila Sitalsing in De Volkskrant, slaat Eva Munnik in een lezersbrief terug in diezelfde Volkskrant.

 

“De PvdA wil BOX2 aanpakken en daarmee de fiscale mogelijkheden voor ondernemers. Vervolgens willen ze ook nog mooie banen. Ze willen alles en vervolgens 5 zetels.”

De PvdA (9 zetels in de peilingen) is al een aantal maanden bezig als een dolle advertenties en filmpjes te spammen op Facebook. Wat vooral kostelijke reacties oplevert van PvdA-haters.
 

Wie het oneens is met Jalta’s Bart Schut mag niet alleen zijn achterwerk kussen, maar krijgt ook nog eens een block op Twitter.

 

“Van de linkse partijen valt deze stellingname – hoe onjuist ook – nog wel te verwachten. Maar dat de VVD bij monde van buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke hetzelfde liedje zingt, is ronduit verbijsterend. “In een poging om die gevangenis leeg te maken, vraagt Washington nu aan Nederland om twee gevangenen die nooit van terrorisme zijn verdacht op te nemen en wat zeggen Ten Broeke en consorten: nee, zeg, het idee, zoek dat zelf uit.”

Dat de meeste partijen in de Tweede Kamer geen Guantanamo-gevangenen willen opnemen is tot daar aan toe, maar dat de VVD hier in meegaat, noemt Rik Kuethe ‘verbijsterend’ in zijn opiniestuk op Elsevier.

 

“Maar dat horen we al langer”

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) dinsdagmiddag in gesprek met RTL Nieuws. Volgens Dijsselbloem zijn er signalen dat de Griekse regering van premier Alexis Tsipras bereid is tot een doorbraak. Veel fiducie heeft de bewindsman daar niet in.

Persbureau Reuters heeft ook een opinie-sectie. Die opinie-sectie weet hoe ze koppen moeten maken. Peter van Buren werkte 24 jaar voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en is nu commentator bij het persbureau.