Buitenland

Tiener dist flirtende agent, krijgt 45K schadevergoeding

02-06-2015 11:35

Het afwijzen van de avances van een bronstige politieman heeft een destijds 17-jarig Amerikaans schoolmeisje maar liefst 45.000 dollars opgeleverd. Natalie Erlich, uit de stad New York, werd anderhalf jaar geleden door de man lastiggevallen, wees hem af en kreeg – na te zijn gearresteerd – een onzinboete, waartegen ze beroep aantekende. 

Het incident vond plaats op 4 november 2013 in de wijk Kingsbridge, zo schrijft The New York Post. Natalie was daar na school iets gaan eten met twee vriendinnen toen José Peinan en een andere agent met de jongedames een gesprekje aanknoopten.

“Ik droeg een camouflage-hoed en hij een camouflage-broek”, verhaalt het meisje tegen de Post. “Toen zei hij ‘dat we bij elkaar pasten’, waarna ik hem afwimpelde.”

Het kind merkte vervolgens, tijdens het kopen van een beker chocolademelk buiten, dat ze door een agent in burgerkleding gevolgd werd. “De man zocht contact en ik zei dat ik naar huis ging”, aldus het meisje. “En toen vroeg ik hem of hij bij de politie werkte. ‘Misschien’, was daarop zijn antwoord. Ik zei toen: ‘Dat is wat een agent zou zeggen’.”

Enkele seconden later stopte er een politiebusje langs de stoep. Natalie werd door vier agenten ingerekend en, in opdracht van Peinan, geboeid. “Je hebt mijn dekmantel verknoeid”, zo beschuldigde de vernederde diender het tienermeisje. Tijdens het ‘fouilleren’ zou een van de mannen Natalies borsten betast hebben. Zijzelf en een vriendin moesten daarop mee naar het bureau en werden pas 19 uur later vrijgelaten.

Het stadsbestuur en Natalie bereikten vorige week een schikking. De aanklachten tegen het meisje en haar vriendin zijn geseponeerd. New York zou al drie maal eerder compensatie hebben moeten betalen in een zaak waarbij Peinan betrokken was.