Vier mensen ernstig gewond in achtbaan-crash Engeland

02-06-2015 17:09

In Engeland zijn vier mensen ernstig gewond geraakt toen karretjes botsten tijdens een rit in de achtbaan in pretpark Alton Towers. Dat gebeurde in de attractie The Smiler, schrijft The Guardian.

Het gaat om een karretje waarin zestien mensen zaten en één stel dat leeg was. De toestellen botsten op een lager gedeelte van de baan. Een getuige verklaarde achteraf mensen te hebben horen gillen toen ze gelanceerd werden na de klap en een radio-dj tweette over het ongeval:

“People unconscious, knocked out. Blood everywhere. It really was shocking. Air ambulances landing now, people still stuck.”

Op de website van het pretpark staat dat een ritje in The Smiler niet voor bangeriken is, vanwege een aantal ‘geschifte psychologische effecten, waaronder optische illusies, verblindende lichten en het idee dat je bijna de bocht uitvliegt, ontworpen om je op het verkeerde been te zetten’.

De achtbaan zou de eerste ter wereld zijn met veertien loopings en opende in 2013. Volgens een man die enkele uren ervoor in de achtbaan zat, haperde zijn karretje op de eerste ‘heuvel’. Er werd een testkarretje achter de zijne aan gestuurd.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse, het gebied is afgezet en het ongeval wordt onderzocht.