Politiek

Mensen met een mening: vrijdageditie

05-06-2015 18:18

 

Succes-auteur Saskia Noort in gesprek met Sylvia Witteman en Asha ten Broeke over genderdingen.

 

Oud-PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens onthult dat ze een fobie heeft voor kale mannen.

 

“Linda en John worden nog steeds opstandig, als ze terugdenken aan de mediacampagne vanuit de gevestigde (publieke) omroepwereld en politiek tegen alles wat Talpa deed. Terecht, want die weerstand was inderdaad bar en boos.”

NRC‘s TV-recensent Hans Beerekamp doet een rake observatie bij het optreden van John de Mol in RTL Late Night donderdagavond: wanneer je in Nederland je nek uitsteekt moet je kop er af.

 

“Het heerlijke weer drijft zonaanbidders en masse naar de stranden en parken. Ook in ons hoofdstedelijk park wordt er hard gewerkt aan een zomers kleurtje.”

Ja, het is warm. Dat gebeurt wel eens in de zomer. Maar warm weer betekent uiteraard GROOT NIEUWS!!! Bijvoorbeeld in de Telegraaf.

 

“Michiel Severin van weerplaza raadt aan om op tijd te beginnen aan de barbecue, vanaf 17 uur trekken de buien vanuit het zuidwesten Nederland binnen. In het noordoosten van het land worden de buien pas tegen 21 uur vanavond verwacht.”

Ziet u wel? Ook in de kwaliteitscouranten is het warm-dag nieuws-dag.

 

“Ook te dikke baby’s die alleen borstvoeding krijgen, lopen een groter risico op overgewicht als ze vijf of zes jaar oud zijn. Eerst werd gedacht dat dit alleen zo was bij baby’s die flesvoeding kregen. Onderzoekers van de ABCD-studie in Amsterdam zijn hierachter gekomen.”

Op de ANP-redactie zijn ze van al dat warme weer in de war geraakt. Of dit is serieus nieuws wat wij niet herkennen als serieus nieuws, dat kan ook.

 

“Zwemmen buiten de daarvoor aangewezen plekken is altijd op eigen risico. De waterkwaliteit wordt hier niet regelmatig getest, maar is beter dan ooit tevoren, beaamt Waternet. Let wel even op rondvarende boten en eventuele uitstekende schroeven aan steigers, want het is voor iedereen beter als je daar niet door wordt geraakt.

Zwemmen in ‘vaarwater’ is verboden (en dat is bijna al het water in en om Amsterdam), maar het enige waar de handhavers van de verschillende stadsdelen echt bij zullen ingrijpen, is het springen van bruggen.”

Jaja, warm weer, dus dan wil de Amsterdammert gelijk zwemmen. Maar waar? Geen nood, het Parool (Vrij & Onverveerd) weet de allerbeste zwemplekken. En denkt ook aan een stukje veiligheid.

 

“Geen geld voor een jacuzzi? Niet getreurd. John de Jong en Christiaan Heinen uit Spakenburg hebben een oplossing. Het duo bouwde onlangs in een paar uur een jacuzzi van bierkratten.”

Bij het AD zijn ze het nieuws over de warme dag al voorbij en bieden ze gewoon een helpende hand voor de bierzuipende AD-lezer die wil afkoelen. Inclusief filmpje met lekkere naakte jongeman.

 

“Waarschuwingen

Vanuit het zuidwesten enkele zware onweersbuien

Gemeld op: 05/06/15 – 14:56
Laatst gewijzigd: 05/06/15 – 14:48″

Bij Trouw houden ze het simpel en oerdegelijk: waarschuwingen en laatste updates in het vertrouwde weer-blokje. Trouw, geen fratsen. Dat scheelt.

 

“16 x strandtenten waar je optimaal geniet van de tropische hitte

De mussen vallen ein-de-lijk van de daken en dat betekent maar één ding: ruk die strandtas en die bikini maar uit de kast.”

Warm, dus dan kún je gewoon niet anders dan je bikini uit je tas trekken. Weet ook de LINDA die maarliefst 16 strandtenten kent waar je niet zomaar van de tropische hitte geniet maar optimaal. Vreemd, wij doen het gewoon op een terras. Zonder bikini.

 

“Ik vind het te ver gaan als moedwillig en hard wordt gevloekt in programma’s, bijvoorbeeld tijdens een oudejaarsconference waarin puur voor effect vijf keer achter elkaar ‘gvd’ wordt geroepen. Als christen doet het me pijn wanneer er wordt gescholden met iemands God, ook al gebeurt het vaak ongemerkt en onbedoeld.”

Mirjam Bouwman, presentatrice bij de EO, ergert zich aan nodeloos kwetsend taalgebruik op den beeldbuis, zo openbaart zij in de Avrobode.