#OPHEF van de week

05-06-2015 14:04

Het was de week van de haantjes en de narcistische dropveters die ophef veroorzaakten. Waar het ene mannetje op de top van de apenrots zijn verwrongen wereldbeeld mocht verkondigen (Appa), donderde het andere mannetje er aan de andere kant vanaf (Blatter).

Zo mocht Appa, die volgens eigen zeggen consequent monddood wordt gemaakt, aanschuiven bij Sven Kockelmann in het NPO-programma Oog in Oog.

Ik heb niet gekeken, want de man draagt enkel een boodschap van intense haat uit. Het is slecht voor mijn gemoedstoestand om naar zulke sujetten te kijken en te luisteren. Vorig jaar stond ik zelf oog in oog met de professionele haatrapper, toen hij in Rotterdam tijdens een Gaza-demonstratie fel van leer trok tegen Israel en joden in het algemeen. Op een doorwrochte opinie heb ik hem nog nooit kunnen betrappen, het is enkel geschreeuw over zionistische complotten, racisme en uitsluiting dat deze Hamas-fanboy spuit.

Maar goed, ophef op de Twitters. Tendens: waarom zou je deze haatprediker publieke zendtijd geven? En daar is geen zinnig antwoord op te geven.

Sepp ‘narcisme’ Blatter

Dan Sepp Blatter. Zeg je ‘narcisme’ dan zeg je ‘Sepp’. Wat iedereen en zijn moeder al wist, wordt nu dan eindelijk door de FBI bevestigd: de FIFA en haar bobo’s zijn corrupt as hell. Alle landelijke bonden, wereldbonden, sponsors en anderszins bij de FIFA betrokkenen stonden jarenlang als een Lulletje Rozenwater tot aan de ellenbogen in Sepp’s enorme aars te roeren en negeerde alle tekenen. Want geld en geld corrumpeert zoals u en ik weten.

Nu zijn het de Yanks die dit nepotisme aanpakken, de witte boorden boefjes achter de maatpakken aanzitten en de shit opruimen. Het is niet alleen witteboordencriminaliteit wat de klok slaat. Blatter cum suis dienen ook vervolgd te worden voor massamoord.

Ales sal reg kom

Partijideoloog van de PVV Martin Bosma schreef een boek over Zuid-Afrika en de apartheid. OPHEF!

Want PVV en racisme, dat is een dolle combinatie. Dodebomenrecensenten van met name NRC schreven het boek ongezien en ongelezen af. Dat schijnt normaal te zijn bij NRC, dat je een boek recenseert terwijl je deze niet gelezen hebt. Alsof de huisarts je recht in je mombakkes aankijkt en zegt dat hij toch echt die wrat van je hand heeft weggesneden, terwijl die er gewoon nog zit.

Het lijkt mij een reden voor ontslag op staande voet.

Wat ook ophef veroorzaakte is de aanklacht van Bosma tegen de dubbele moraal van veel (voormalig) ANC-aanhangers. Een dubbele moraal die het beste is uit te leggen door een simpel vergelijk te maken: White Power is racisme, Black Power is trots. De ANC-aanhangers zijn mensen met fatsoen en het hart op de juiste plek. Racisten mag je martelen en vermoorden.

Klapperrrrr van de week!

Op de valreep nog een opheffertje van de week. Deze week: Asha ten Broeke. De gelegenheidsfeminist “heeft weer piemels zitten turven” (dixit Geenstijl). Volgens Asha bestaat er geen sekse-ongelijkheid en is het in de prijzenslag der literatuur de witte blanke man die domineert. Jeroen Weghs fileerde deze op niets gebaseerde stelling met een spijker-kop-raak tweet.

Overigens, in 2014 werd ondergetekende genomineerd voor de Schaduwprijs met mijn debuutthriller. (Jury: 3 mannen, 2 vrouwen. Genomineerden: 2 mannen, 2 vrouwen. Winnaar: man.)

Voorts ben ik van mening dat ik had moeten winnen. Omdat mijn boek het beste was, niet vanwege mijn fallus.

Fijn weekend!

@TjeerdL

 

KOOP DAT BOEK!

Screen Shot 2015-06-05 at 14.01.16