Blendle Weekoverzicht: Met deze nieuwe fitnesstechniek doe je een workout van 3 uur in 20 minuten

07-06-2015 11:01

Ferme taal
de Volkskrant: Minister van Onderwijs: ‘Wat mij stoort is dat iedereen hogerop wil’
Een pittige uitspraak van Jet Bussemaker, die op het eerste oog niet heel logisch lijkt, maar die ze daarna onderbouwt: ‘Een mbo-diploma zou niet goed genoeg zijn, terwijl dat ook een prima diploma is.’ Daarnaast schetst ze haar ideale universiteit en pleit ze voor meer idealisme. Een boeiend interview.

De armen worden armer
Vrij Nederland: We willen best je schuld wegwerken, maar dan moet je wel even betalen…
Heel veel betalen. Vrij Nederland dook in de lugubere business van de schuldhulpverlening en maakte een ontluisterende reportage. “Mijn schuld is van 9.000 euro uitgegroeid tot 32.000.”

Eindelijk duidelijkheid
360 Magazine: Wat is er toch mis met gluten?
Tot een paar jaar geleden aten we nog gewoon brood en pasta, zonder ook maar stil te staan bij het bestaan van gluten. Dat is inmiddels wel anders: gluten zouden puur vergif zijn en dus houden steeds meer mensen er een glutenvrij dieet op na. Maar zijn gluten echt zó slecht? New Yorker-journalist Michael Specter besloot het voor eens en altijd uit te zoeken en kwam met dit definitieve artikel.

Geert Wilder genegeerd
NRC Handelsblad: Bedrog, vernederingen en wraak: een prachtig inkijkje bij de PVV
De verkiezing van de Eerste Kamerleden verliep iets anders dan Wilders had gedacht. Want zijn lijstvolgorde werd door bijna álle PVV-statenleden genegeerd. Niet lijsttrekker Marjolein Faber, maar een onbekend Eerste Kamerlid, ene Alexander Kops, die op de kansloze veertiende plek stond, ontving de meeste stemmen. Hoe kan dat? NRC duikt in de ‘haaienvijver’ die de PVV heet.

Steek onder water
Men’s Health: Sommige slachtoffers smeekten de arts hen na een beet te doden
Niet haaien zijn de gevaarlijkste dieren van de zee, maar kwallen. Ja, kwallen. En dan niet die Nederlandse doorzichtige bolle beesten die slechts een laf steekje geven. Nee, we hebben het over kwallen die zoveel gif afgeven dat de kleinste aanraking dodelijk kan zijn. Stap na het lezen van dit artikel nog maar eens in de azuurblauwe zee van je tropische vakantieoord.

Dik betaald gestuntel
De Telegraaf: Waarom falende topambtenaren gewoon weer een baan krijgen
Maak kennis met Jenny Thunnissen, inspecteur-generaal van het ministerie van Infrastructuur. Daarvoor werkte ze als hoogste baas bij de Belastingdienst. Maar omdat het daar zo’n chaos werd, kon ze haar spullen pakken. Een onthullende analyse.

Elektrosport
de Volkskrant: Deze revolutionaire techniek brengt je workout van 3 uur terug naar 20 minuten
Sportoefeningen uitvoeren onder elektronische prikkels. In Duitsland kunnen velen al niet meer zonder en nu is ook Nederland aan de beurt. Schrijver Daan Heerma van Voss probeert het uit, twee maanden lang. “De resultaten overtreffen eigenlijk alle verwachtingen.”

Opvoeding
Psychologie Magazine: Zo kweken we narcistische kinderen
Verschillende campagnes hebben het ouders de laatste jaren goed ingewreven: prijs je kinderen, want dat is goed voor hun zelfvertrouwen. Maar als je dit te vaak doet, creëer je kleine narcistjes. Het gevolg: ze voelen zich specialer dan andere kinderen en vinden dat ze meer rechten hebben. Hoe geef je je kind oprechte waardering zonder narcisme in de hand te werken?