Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

08-06-2015 19:28

“De zon scheen dapper over het terras terwijl een nare wind hardnekkig trachtte de zachtjes strelende zonnestralen weg te blazen. Zo gaat het meestal in het leven. De een doet iets goed, de ander verziekt het. Yin en yang noemen de Chinezen dat en om de een of andere reden vinden sommige Westerlingen dat prachtig. Ik niet. Ik wil alleen maar goeds. Ik hou van geboorte en ik haat de dood. Ik hou van liefde en ik haat de haat. Dat laatste laat meteen het probleem van mijn overtuiging zien, het is nogal inconsequent. Maar daar ben ik dan ook heel consequent in, in inconsequent zijn. Ik vind yin en yang eigenlijk prachtig, dus ik ben er tegen.”

Francisco van Jole schrijft op zijn blog dat hij alleen maar goed houdt. Bovenstaande is de aanloop naar een mini-anekdote: Jolo zag een dame met een hoofddoek en een doorschijnend shirtje aan. En passant openbaart Van Jole – ‘Wat een navel, wat een taille’ – een navelstaarder te zijn.

 

“Elke televisiepresentator droomt er natuurlijk van een soort Louis Theroux of Matthijs van Nieuwkerk te worden. Ik ook, maar ik heb geen concreet stappenplan paraat.”

NOS Journaal-presentator Rik van de Westelaken blijft maar openlijk flirten met andere tv-facetten dan zijn baan als anchor. Ditmaal in het AD.

 

“Wat wil Samuel eigenlijk? Zij haat de bipolaire wereld: allochtoon-autochtoon, moslim niet-moslim, man-vrouw, links-rechts. Weg met alle vormen van onderscheid, behalve één: het eigen onfeilbare absolute IK waarvoor allen met respect moeten buigen. Dit was geen diepzinnige overpeinzing over de identiteit en de identiteitsvorming. Het was een bizarre uitzending. Het kindje van de Arabische lente van de NPO begint zich als een narcistische aansteller te gedragen.”

Afshin Elian in Elsevier over Monique Samuel die vanaf nu door het leven wil gaan als een soort van man.

 

Olaf Koens reageert op #OPHEF rond Olaf Koens.

 

“Daar kunnen de dinosaurussen in tv-land moeilijk over doen, maar Nederland stort echt niet in als we tot het besef komen dat er misschien te veel aanbod is. Laten we bij wijze van experiment eens iedere dinsdagavond op zwart gaan deze zomer. Er verdwijnen wat banen in Hilversum, maar ondertussen gaan een paar miljoen mensen op dinsdagavond misschien weer eens uit eten. Misschien zien we de boekverkoop stijgen, gaan mensen spontaan bij hun ouders op bezoek of een keertje vaker sporten. Ik ben misschien te positief ingesteld, maar is minder televisie echt zo’n belachelijk idee?”

BNN-presentator Dennis Storm pleit in Volkskrant Magazine voor minder televisie.

 

“Maria Sjarapova is onbetwist degene die het kreunen een nieuwe impuls heeft gegeven. Met uithalen tot boven de 100 decibel produceert zij evenveel lawaai als een kettingzaag”

Voor de duidelijkheid; bij het tennissen. Marijn de Vries hoopt dat nieuw onderzoek naar kreunen geheim blijft, want daar komt het harde gegil vele te rooskleurig uit naar voren.

 

“Na het lezen van het artikel Vrouw te vaak lustobject in de Nederlandse film was ik enigszins verontwaardigd over deze gebrekkige emancipatie onder vrouwen. Je zou verwachten dat de actrices die deze rollen verwerven zouden handelen met het besef dat zij een voorbeeldfunctie hebben. Daarom lijkt het mij een goed statement als actrices die dit soort eendimensionale rollen vervullen, in het vervolg weigeren. Laat die vrouwen maar zien dat zij meer kunnen dan lustobject spelen.”

Ingezonden brievenschrijver Marouane Aztoutin pleit in NRC voor een boycot op rollen waarin actrices een lustobject moeten spelen.
 

De vrouw van Powned-medewerker Jan Roos is vermoedelijk de laatste in Nederland die tot vandaag dacht dat het niet nodig is om je fiets op slot te zetten.