Interview

Nieuwe hoofdredacteur Playboy: ‘Patricia Paay alleen gratis’

09-06-2015 12:15

Maarten Bloem gaat per 1 juli aanstaande doen waar elke man van droomt: betaald naar mooie vrouwen kijken. Bloem verlaat Glamorama en zal als hoofdredacteur bij Playboy gaan werken.

Wat gaat er voor de Playboylezers veranderen met Maarten Bloem aan het roer?
“In het begin nog niet zoveel. Vrienden en kennissen die ik gesproken heb komen met de wildste plannen. Transseksuelen en naakte feministen op de cover, dat werk. Zeker in het begin ben ik zulke dingen nog niet van plan. Bovendien zijn we een licentieblad en moet het ook mogen van ‘Amerika’. Daar ga ik me de komende maand eerst maar eens in verdiepen.”

“We mogen nu veel mooie content gebruik uit Amerika, ik zou daar graag meer vette Nederlandse verhalen aan toevoegen. Ik zit hier op kantoor met de Nieuwe Revu en als ik zie wat hier nog binnenkomt aan coole verhalen van freelancers, dan moet dat bij Playboy ook lukken.”

Waar moet een ‘vet verhaal’ aan voldoen?
“Een verhaal dat je nog niet ergens anders las, maar zeker niet gebonden is aan alleen de onderwerpen seks of geld. De sky is the limit, laat de freelancers mij maar lekker mailen!”

Je gaat van een online medium naar print. Is dat op de lange termijn niet een stap terug?
“Nee, zo zie ik het niet. Ik ga hier ook veel met de website bezig, kijken hoe we die nog beter kunnen maken om er uiteindelijk meer geld mee te verdienen. ”

De oplagecijfers laten vanaf ongeveer 2000 een vrije val zien, met de laatste jaren iets meer stabiliteit.

“De oplagecijfers zijn momenteel redelijk stabiel. Het loopt inderdaad langzaam naar beneden, maar Playboy is een groot merk, een instituut. Het staat voor iets en ik geloof erin dat er altijd een groep zal blijven die graag mooie foto’s en verhalen in print koopt. Playboy bevindt zich wat dat aangaat toch in een nichegebied. We moeten de lezers met gave specials en zo nu en dan een mooie BN’er op de cover naar ons toe blijven trekken. We gaan sowieso met de kerst-editie weer iets gaafs proberen.”

Over die mooie BN’er gesproken, wie wil je nou écht graag hebben?
“Helga van Leur, Gigi Ravelli of Quinty Trustfull lijkt me wel wat. Wie wil JIJ graag hebben? Dat is uiteindelijk de vraag die ik moet gaan beantwoorden.”

Ja, Gigi Ravelli! Anders Jennifer Hoffman? Of Tess Milne?
“Goede! Jennifer Hoffman wil wel denk ik. En Tess Milne heeft ook nog een knappe tweelingzus. Nu ik hier wat door de bestanden heen ga zie ik met welke vrouwen al eens contact is gelegd en dat zijn er veel kan ik je vertellen. En veel staan er ook voor open. Het is uiteindelijk ook een spel van vraag- en aanbod en van wat wij financieel te bieden hebben. Gigi Ravelli heeft nu een rijke vent, dan wordt het toch een lastiger verhaal.”

Tot slot, kun je ons beloven dat Patricia Paay verleden tijd is?
“Hm. Als ze het gratis doet sluit ik het niet uit, haha!”