Acteur Christopher Lee (93) overleden

11-06-2015 14:21

De Britse acteur Christopher Lee is overleden. Hij werd aanvankelijk vooral bekend in zijn rol als graaf Dracula, en later ook door zijn rollen in de nieuwe serie Star Wars films en The Lord of The Rings. De Britse krant The Telegraph meldde zijn overlijden vandaag. Lee, die als Dracula wereldberoemd werd, is 93 jaar geworden. Ondanks die hoge leeftijd gebruikte hij zijn niet onverdienstelijke zangkwaliteiten de laatste jaren om zich toe te leggen op een carrière als Metal-artiest.

Lee werd met 91-jaar de oudste persoon die ooit een metal-album uitbracht, nadat hij eerder al eens gastzanger was voor de Italiaanse band Rhapsody. Hij wist daarmee naast rollen als Bond-villain Scaramanga, als Dracula, Count Dooku en Saruman een nieuwe mijlpaal aan zijn imposante carrière toe te voegen. Op zijn 92e herhaalde hij het kunststukje nog eens met een nieuw album.

Overlijden

De familie van de acteur maakte zijn overlijden bekend. Lee overleed zondag in een ziekenhuis in Londen. Daar werd hij al enkele weken behandeld vanwege hartfalen en ademhalingsproblemen. De acteur vierde zijn 93e verjaardag in het ziekenhuis.

Lee speelde zijn eerste rol als Dracula in 1958 in de film The Horror of Dracula. De verhalen en de personage van de bloedzuigende graaf waren gebaseerd op de roman Dracula van Bram Stoker.

(ANP/TPO)