Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

11-06-2015 19:38

“Premier Rutte noemt zich de premier van alle Nederlanders. Maar hij is de koning van de asielzoekers. De weldoener van Afrika en Griekenland, en de sloper van de zorg in Nederland. Nederland wordt geregeerd door een elite die haar prioriteiten niet meer op een rijtje heeft.”

Geert Wilders donderdagmiddag tijdens het bootvluchtelingendebat.

 

“De heer Wilders is weer vol op het orgel. Maar misschien is het goed om even terug te gaan naar de feiten. Het land moet toch bestuurd worden.”

Premier Rutte serveert Geert Wilders even af wanneer die tijdens het debat over bootvluchtelingen zijn boosheid laat blijken over het beleid.

 

PowNed-verslaggever Jan Roos neemt alvast een voorschot op zijn afscheid van de mensheid.

 

Claudia de Breij geeft een inkijkje in de grappen die bij haar thuis vroeger gemaakt werden.

 

“Ik vind Marco echt een wereldgozer, maar dit zag er wel heel erg uit als een konijn dat zat te kijken in een dubbelloops jachtgeweer.”

Wilfred Genee duidt het presentatiedebuut van Marco Borsato.

 

“Er zijn op dit moment drie ‘werelden’ waar we tegen aanlopen. Het zijn verschillende groepen, die niet bij elkaar horen. Naast de Marokkaanse onderwereld en de Hollandse netwerken is het nu dus vooral een groot conflict binnen de Turkse georganiseerde misdaad dat de politie het meest zorgen baart.”

Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg duidt de tsunami aan liquidaties in de hoofdstad en geeft aan dat de Turken momenteel voor de meeste kopzorgen zorgen.

 

“Voorlopig zijn ze nog niet van me af.”

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen reageert op de vraag van Nynke de Jong wanneer hij gaat stoppen.