BITS – Gamenieuws: Fallout 4, Xcom 2 en Oculus presenteert VR-bril

12-06-2015 18:34

Na een korte pauze vorige week is ‘t BITS Gamenieuws weer terug! Trailers van Xcom 2 en Fallout 4, Oculus Rift werkt samen met Microsoft en… het is Steam Summer Sale! Fijn weekend.

Oculus Rift

Oculus VR greep gisteren aan om de toekomst van de Rift VR-bril te presenteren. De looks waren al bekend, net als een indicatie van de prijs. De Rift verschijnt begin 2016, uitgerust met twee OLED-schermen en een ingebouwde stereo-hoofdtelefoon.

De onthulling was dus niet echt een totale verrassing, maar wél dat Microsoft partner wordt van de virtual reality-bril. De Rift wordt standaard uitgerust met een Xbox One-controller. Daarnaast wordt het mogelijk om via je pc games te streamen naar de VR-bril.

Da’s op zich erg aardig, maar het zag er niet helemaal logisch uit. Als je de bril opzet, plaatst deze je in een virtuele kamer, waarin je naar een virtuele televisie kijkt! Dat is ontzettend omslachtig: dan speel je een game véél liever gewoon op je tv. Het is op zich wel een slimme move van Microsoft, dat zelf aan een augmented reality-bril werkt: de HoloLens. Door te partneren met Oculus, probeert men toch de kansen een beetje te spreiden.

LOL! GTFO

Daarnaast maakt Oculus nog een speciale controller: Oculus Touch. Met deze twee apparaatjes wordt de positie van je handen in de spelwereld gevolgd, zodat je niet alleen via knoppen interacteert.

Xcom 2

Xcom: Enemy Unknown (pc, Playstation 3 en Xbox 360) was een paar jaar geleden een behoorlijk toffe verrassing. Aliens schopten rotzooi op onze planeet, en het lot van de wereld hing af van jouw strategische vaardigheden.

Het strategiespel was bikkelhard, en je soldaatjes legden om de haverklap het loodje. In de trailer van Xcom 2 lijkt het alsof het buitenaardse gespuis de strijd tóch won!

Xcom 2 is in eerste instantie bedoeld voor de pc. Playstation 4- en Xbox One-versies zijn nog niet uitgesloten, dus we blijven hoop houden.

Fallout 4

Geruchten over een nieuwe Fallout-game deden al lang de ronde; vorige week werd tóch nog onverwacht de eerste trailer getoond. Post-apocalyptische Koude Oorlog-paniek op z’n best!

Qua sfeer zit ‘t in de trailer wel goed, hoewel de personages er nogal… simpel uitzien. De goede verstaander ziet dat Fallout 4 zich afspeelt in en rondom Boston. De RPG verschijnt voor de pc, Playstation 4 en Xbox One. Wanneer is nog niet bekend, maar mogelijk al in dit najaar. Tijdens de E3 volgende week krijgen we waarschijnlijk uitsluitsel.

Steam Summer Sale!

bits_steam_sale

Terwijl de dames en heren van Oculus hun toekomstplannen toonden, trapte Steam af met de beruchte Summer Sale. Iedere paar uur verschijnen er nieuwe aanbiedingen online, met kortingen tot 80 procent. Een extreem goed moment om af en toe even een kijkje te nemen op de Steam-site!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar[email protected], of volg op Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.