Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

12-06-2015 18:01

“We willen daar onze oprechte excuses voor aanbieden.”

NS-topman Engelhardt Robbe biedt ‘de reiziger’ namens de NS excuses aan voor de problematiek rondom de Fyra. Hij doet dat voor de parlementaire enquêtecommissie.

 

“Op papier is deze opening lastig, maar op papier doen wij het tegen moeilijke tegenstanders vaak goed.”

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser duidt tegenover Omroep West de pittige start van het nieuwe voetbalseizoen. De Hagenezen beginnen tegen PSV, FC Twente, FC Utrecht en Ajax.

 

“Ik maak me meer zorgen om dat gestress van de scheidsrechters. Zij zijn aan het begin van het seizoen zo scherp dat je voor een scheet al geel krijgt. Het contrastverschil is gewoon te groot. In de openingswedstrijd tegen Feyenoord kregen wij acht gele kaarten, sommige voor helemaal niets. In de voorlaatste wedstrijd tegen Willem II was de eerste overtreding op Danny Bakker gewoon rood, en daar wordt dan niets voor gegeven. Aan het einde van het seizoen laten de scheidsrechters het allemaal een beetje vieren.”

Toch maakt de oefenmeester zich meer zorgen om het niveau van de scheidsrechters, dan om de zware seizoensouverture.

 

“Het is nogal wat ten opzichte van wat er is gebeurd, namelijk niets strafbaars en niets onoorbaars. Het gaat helemaal nergens over.”

Onno Hoes blikt nog één keer terug op zijn afscheid als burgemeester van Maastricht. De directe aanleiding van zijn vertrek is een aflevering van PowNews, waarin door een verborgen camera werd vastgelegd dat de burgemeester andermaal aanpapt met een toyboy en zich laatdunkend uitlaat over zijn raad.

 

“Dat was zo klef en zo gadverdamme romantisch, dat ik dacht: nou moet je ophouden. Ze keek alsof ze wilde zeggen: ‘Kijk Nederland, jullie hebben allemaal een kutleven en ik lekker niet.’. (…) Wat een glibberige romanticus. Het glazuur springt van mijn tanden. Een echte Hollandse vent doet dat niet. Die geeft zijn wijf gewoon een pets op d’r dikke reet en zegt dat ze nog een biertje moet gaan halen.”

Radio Veronica-dj Alex Oosterveen walgt van de kiekjes van Nicolette van Dam op sociale media. Zo kreeg ze laatst een foto met honderd rozen, één voor elke maand dat ze met haar huidige partner is.

 

“Ik gun je best het geluk, daar gaat het niet om, maar je hoeft het heus niet allemaal te laten zien. Niet iedereen is namelijk zo belachelijk gelukkig als jij. Het zou voor de balans wel goed zijn als je nu even een keertje wat minder geluk zou hebben. Flikker bijvoorbeeld maar eens een keertje van de trap, zoals normale Nederlanders. Niet helemaal van bovenaf, maar vergeet gewoon de laatste trede en scheur een enkelband of zo. Zet daar dan ook even een foto van op Facebook.”

Volgens diezelfde Oosterveen wil Van Dam alleen maar laten zien hoe onwaarschijnlijk gelukkig zij is, terwijl de rest van Nederland door ploetert. Hij zou graag zien dat het de blondine ook eens een klein beetje tegenzit.

 

“In deze 24-uurseconomie, waarin de nieuwsstroom constant is en de concurrentie moordend, is het toch bijzonder ouderwets dat de publieke omroep er drie maanden tussenuit piept. Dat het Mediapark wordt overgedragen aan een stagiair die elke avond op een knopje drukt om de herhalingen in te starten.”

Telegraafs tv-recensent Marcel Peereboom Voller vindt het bizar dat NPO1 op het tijdsslot van DWDD oude series herhaalt tijdens de zomer.

 

“Maar toen gingen we aan het eind van de avond weg. Jack zat met René Froger, hij zag ons en riep: ‘Hé Wilfred en John, hoe gaat het?’ Dus ik loop naar Jack toe en zeg: ‘Hé Jack, mijn favoriete tv-presentator! Hoe gaat het?’ Hij zei: ‘Dat is niet wederzijds!’ En toen draaide hij zich om en ging hij met zijn rug naar me toe zitten. Echt! Ha ha ha. Dat is toch geweldig? Hij zei gewoon helemaal niks meer.”

Wilfred Genee refereert op 100%NL aan een ontmoeting met Jack van Gelder, onlangs in een restaurant.