Dave Grohl breekt been in Zweden, optreden Pinkpop onduidelijk

13-06-2015 15:09

In een sterk staaltje van Rock ‘n Roll machismo speelde Dave Grohl in Zweden gewoon door toen hij bij het optreden zijn been brak. Bij het optreden viel hij van het podium af, waarbij hij zijn been brak, zo weet 3 voor 12. Na een onderbreking van een uur speelde hij toch verder.

Er was enige onduidelijkheid of hij nu zijn been of voet gebroken had, maar het lijkt nu toch echt om een beenbreuk te gaan. Tijdens het optreden zei hij “I feel sorry for Pinkpop”. Het afsluitende optreden van aanstaande zondag is vooralsnog onzeker.

A photo posted by @calaciao on

Jan Smeets: “Ik weet het niet”

Festivalbaas Jan Smeets liet vrijdagavond aan ANP’s BuzzE weten dat er constant contact is met het management van de Amerikaanse rockers maar dat er nog geen duidelijkheid is over Grohls toestand.

“Misschien wordt hij op dit moment wel geopereerd. Ik weet het niet”, zei Smeets na afloop van de eerste festivaldag. “In Zweden speelde hij gewoon verder in een rolstoel. Wie weet. We zien het zondag.”

Een woordvoerder van het festival liet eerder al weten dat het nog onduidelijk is of de band van Grohl zondag naar Landgraaf komt. “Op dit moment weten we nog niets. Er wordt druk gebeld.” De organisatie laat verder op haar website weten nog geen antwoord te hebben op vragen over het doorgaan van het optreden.

BuzzE/TPO