Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

15-06-2015 19:27

“Ik ben daar zo niet mee bezig geweest. Dat klinkt heel gek, maar het is echt geen issue voor mij geweest. Ik was met heel andere dingen bezig.”

NOS-sportpresentatrice Dione de Graaff vertelt in Weekend niet zo bezig geweest te zijn met haar stalker. Haar vader was kort daarvoor overleden.

 

“De verwachting is vaak dat het veel bijdraagt aan een buurt en dat het gezellig wordt. Mijn conclusie is dat het tot op zekere hoogte wel gebeurt, mensen maken praatjes met elkaar. Maar de verwachting die wordt geschept, is te optimistisch. Het is niet zo dat we de hele maatschappij mixen.”

Nah, wat een verrassing. Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen blijkt dat niet alle lagen van de bevolking afkomen op verbroederende moestuintjes.

 

Peter R. de Vries kreeg geen kogelbrief maar een lege huls-brief.  

NRC-correspondent Amerika Guus Valk over de inderdaad wel heel erg volledige zijnde Amerikaanse pers.

 

Afgelopen weekeinde was de Bilderberg conferentie; doorgaans voer voor complotdenkers. Dat was Quest-redacteur Mark Traa even vergeten toen hij een foto van een jagende prins Bernhard en koningin Juliana twitterde.  

“Als ik zelf naar een congres ga, moet ik het allergoedkoopste hotel zoeken. Je hebt bij ons 700 euro voor buitenlandse congressen per jaar. Als je dan één keer naar Amerika wilt, dan zit je daar al overheen.”

Dan Hassler Forest, universitair docent Engelse film en literatuur en woordvoerder van actiegroep Rethink UvA, reageert op de uitkomsten van een onderzoek van RTL Nieuws. Daaruit blijkt dat bestuurders van verschillende universiteiten bizar veel geld over de balk smijten.  

Trouw, misschien wel de krant met de meeste bij elkaar geperdiepramesarte feiten van Nederland, doet heus niet zomaar aan objectieve journalistiek. Journalistiek is natuurlijk niet voor iedereen bedoeld in de democratie Nederland anno 2015.

 
“Het is een goed idee van het kabinet om een boerkaverbod in te stellen. Als je een pasfoto laat maken, moet je recht in de lens kijken. Je mag niet glimlachen en je moet twee oren kunnen zien. En dat allemaal om onduidelijkheid te voorkomen. Onder boerka’ s zijn mensen helemaal verscholen. Het kan een man of een vrouw zijn. Dat is toch niet oké?”

Henny Huisman laat in de Story weten een voorstander te zijn van een boerkaverbod.

 

Chris Aalberts is maandagavond aanwezig bij zo’n typisch UvA-debat. Chris een beetje kennende dinsdag een verslag op ThePostOnline.