Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

16-06-2015 19:02

“De enige racistische opmerking in deze column komt van mij: Fatima Dakmar, je bent en zult het nooit verder schoppen dan een liegende zeikallochtoon. En je weet? Meneer Cox is nog beleefd maar ja: ik mag het zeggen.”

Ebru Umar veegt de vloer aan met Fatima Dakmar, de dame die zich gediscrimineerd voelt door cabaretier (!) Gerard Cox.

 

Teun van de Keuken ziet u niet zo snel met een paarse broek aan.

 

“In het artikel over dikkere yogi’s (13/6) stond dat in yogatijdschriften altijd dunne modellen worden gebruikt. Maar in Yoga Magazine, het grootste tijdschrift over yoga, hebben we juist vollere vrouwen. En niet in aparte artikelen over ‘dikke mensen’, maar juist in de gewone rubrieken. Zonder dat er de nadruk op wordt gelegd. Datzelfde doen we met oudere vrouwen. We maken überhaupt geen gebruik van professionele modellen: alle modellen zijn ‘echte’ mensen, met een normaal figuur. Omdat yoga voor iedereen is: dik, dun, oud, jong, man, vrouw, wit, bruin. De bedoeling van yoga is om iedereen zichzelf te laten zijn.”

Ingezonden brief in NRC Handelsblad van de anonieme hoofdredacteur van Yoga Magazine.

 

“Ik had laatst een meet en greet op een kermis in Nijmegen. Toen ik daar kwam, zag je ze zo één voor één omvallen. Als ik optreed, gebeurt dat ook weleens. Dan vallen ze gewoon flauw. Eén keer ben ik naar een meisje in de EHBO-post gegaan, maar ik kan niet in de zaal rondlopen. Het is moeilijk, na een optreden moet ik onder beveiliging van de portiers eigenlijk snel de auto weer in, anders kom ik niet meer weg.”

Dave Roelvink geeft een inkijkje in zijn machtige bestaan als superster. De vrouwen vallen massaal flauw als ze hem zien, zo ook op de kermis van Nijmegen.

 

BAM! Telegraaf/Privé-eindredacteur Mariët Oosterwijk zet schrijver ‘Kluun’ even op zijn plaats.

 

Thierry Baudet deed een dagje Brussel.

 

Jan Dijkgraaf duidt de politieke kleur van wijlen Drs. P.

 

“Een slordigheid.”

Het realityprogramma Hufterproef van de EO heeft opnames van een winkelende vrouw zo gemonteerd dat het lijkt alsof ze racistisch is. In werkelijkheid maakte de vrouw een volkomen onschuldige opmerking. Ze is door de uitzending in de problemen geraakt. De EO betreurt de gang van zaken.