Leeuw vlucht voor politie en doodt man in Georgië

17-06-2015 12:54

Een leeuw die afgelopen weekend in de Georgische hoofdstad Tbilisi ontsnapte uit een dierentuin, heeft een man gedood nabij het stadscentrum. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, schrijft TheGuardian.

Het dier ontsnapte na grote overstromingen in de stad. Volgens de woordvoerder werden speciale eenheden van de politie ingezet om de leeuw op te sporen. De Georgische media meldden dat de leeuw zich had verstopt in een warenhuis en vervolgens vluchtte en de politie het nakijken gaf. Politie-agenten zoeken stad en land af op zoek naar de ontsnapte beesten, veel van de dieren worden daarbij afgeschoten.

Gisteren zeiden de Georgische autoriteiten dat alle ontsnapte leeuwen en tijgers dood waren teruggevonden. Eén jaguar is nog voortvluchtig, hoewel de dierentuin er vanuit gaat dat hij inmiddels ook het loodje heeft gelegd.

Door gigantische regenval, die begon op zaterdag, ontstond een vloedgolf aan water die door Tbilisi raasde en op zijn pad alles vernietigde wat het tegenkwam. Tenminste zeventien mensen zijn omgekomen, veertig families verloren hun huis.

Foto: een willekeurige leeuw