Recensie

Daredevil: Steeds meer op het spel

22-06-2015 13:38

Niet alleen zijn Matt (Charlie Cox) en Foggy (Elden Henson) even geen vrienden meer in Marvels Daredevil, ook werd Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio) op meerdere manieren op z’n ziel getrapt. Allereerst door een moordaanslag, die niet hem, maar muze Vanessa (Ayelet Zurer) trof. En dan is er nog het feit dat Karen (Deborah Ann Woll) en Ben Urich (Vondie Curtis Hall) op bezoek gingen bij Fisks moeder. Er staat dus steeds meer op het spel in de serie, die met The Path of the Righteous zijn op twee na laatste aflevering in gaat.

Een bezorgde Fisk

Wederom wordt duidelijk gemaakt dat Wilson Fisk echt een mens is. Met Vanessa in zijn armen stormt hij een ziekenhuis in, waar hij de artsen afsnauwt en erg bezorgd is. Het ziekenhuis verlaten doet hij niet, tot ongenoegen van zakenpartner Leland Owlsley (Bob Gunton). Ondertussen wordt Owlsley erop uitgestuurd om uit te zoeken of Madame Gao (Wai Ching Ho) verantwoordelijk is voor de aanslag. Zodra hij weg is, belt Fisks moeder, en krijgt Wesley (Toby Leonard Moore) te horen dat Karen bij haar langs is geweest.

Het is een zaak waar hij direct achter aan gaat, want Fisks familie aanvallen is ongehoord. Wesley gaat meteen naar Karen toe, die hij vervolgens ontvoert en in een verlaten pand aan een tafel zet. Hij legt zijn pistool in het midden van de tafel en vertelt haar te willen werven voor zijn zaak. Karen vindt dat natuurlijk geen goed plan en op het moment dat Wesleys telefoon gaat, schiet ze hem dood.

Een harnas

Matt speelt weer eens een bijrol in deze aflevering. Zijn verhaallijn draait alleen om het krijgen van een pantser. Daar gaat Matt achteraan op aanraden van Claire (Rosario Dawson), die helaas weer weinig te doen heeft. De prachtige rol van Dawson wordt echt te weinig gebruikt en dat vinden we jammer. Maar goed, zij is in elk geval verantwoordelijk voor het feit dat Matt een harnas probeert te vinden.

Hij spoort de man Melvin Potter (Matt Gerald) op, die Fisks pak van een speciale voering voorzien heeft. Melvin, die geestelijk minder ontwikkeld is, is doodsbang voor Fisk en voor de gevolgen die zijn hulp aan Matt kan hebben voor zijn vriendinnetje, Betsy. Als Matt belooft haar te zullen beschermen, gaat Melvin akkoord en belooft hij een pak te zullen maken.

Ook aan Fisks kant vallen slachtoffers

Meer gebeurde er eigenlijk niet in deze aflevering. Voor het eerst verloor Fisk een man in zijn strijd om de heerschappij over Hell’s Kitchen te verkrijgen. Hij vervreemdt tegelijk zakenpartners Owlsley en Madame Gao van zich en daarmee lijkt de deur naar een oorlog geopend. Het eindspel is nog niet begonnen, maar je merkt wel dat nu echt naar het einde toegewerkt wordt.

Dat is fijn, want er is één ding dat de serie wel verweten kan worden: een gebrek aan tempo. We krijgen de afgelopen tijd het gevoel dat het beter was als er maar tien afleveringen waren geweest, in plaats van dertien. Dat er nu zoveel zijn geeft de mogelijkheid om personages van diepgang te voorzien, maar als er niet genoeg verhaal is om te vertellen, zoals nu het geval lijkt te zijn, dan is een gebrek aan tempo het gevolg. Dat wordt nu gelukkig opgepikt, met nog twee afleveringen te gaan.