De wekelijkse tsunami van geweld in ‘gezellig’ en ‘sfeervol’ Nederland

28-06-2015 12:32


 

De politie heeft het in de nacht van zaterdag op zondag weer druk gehad met incidenten in het uitgaansleven. Enkele nachtbrakers zitten zondag nog steeds in de cel en ook moesten er mensen met verwondingen naar het ziekenhuis.

Klundert

In Klundert sloeg een man een 45-jarige vrouw uit Zevenbergen het ziekenhuis in, nadat ze elkaar hadden ontmoet in een café.

Arnhem

Drie 18-jarigen uit Elst zijn opgepakt na een straatroof in Arnhem. Het 23-jarige slachtoffer sprak eerder, met hoofdwond, de politie aan om te melden dat zijn portemonnee was gestolen. Bij de beroving verloor een van de daders zijn telefoon. Die berover belde even later zijn eigen nummer, omdat hij het mobieltje terugwilde. De agenten namen op en maakten een afspraak bij een café. Daar konden ze de drie verdachten oppakken.

Roosendaal

In Roosendaal werd zaterdagmiddag een man bekeurd. Dat vond de Roosendaaler niet de bedoeling dus besloot hij met ‘een halter in een plastic zak‘ (lol) de ruiten van het Roosendaalse politiebureau in te slaan. Hij werd aangehouden en ingesloten. Zijn verklaring: “Als jullie mijn geld afpakken, pak ik jullie ramen”.
Waarvan akte.

Maastricht

Zinloos geweld met de auto: een goed idee want dan kom je altijd weg met een taakstrafje. Moet ook een 33-jarge Maastrichtenaar hebben gedacht toen hij zondagmorgen in alle vroegte op de Maastrichtse Maasboulevard een willekeurige auto ramde (gewoon, voor de lol). In die auto zaten een man een vrouw. De vrouw moest met rugklachten naar het ziekenhuis. Zelf sloeg zijn auto over de kop, dus het is nog maar de vraag of hij straks zijn 20 uur taakstraf kan uitvoeren, mits zijn zaak niet wordt geseponeerd of hij wordt vrijgesproken wegens een vormfout.

Zeeland

In Zeeland werd afgelopen weekend het Concert At Sea gehouden. De Zeeuwse politie noteerde drie geweldsincidenten:

1) Vrijdagavond werd een man aangehouden die door een berm liep terwijl dat niet mocht van een verkeersregelaar. Dat is op zich al een overtreding maar de man besloot ook een agent te meppen. Waarop de man de nacht mocht doorbrengen in een gezellig cellencomplex. Hij krijgt in totaal 440 euro boete.

2) Een 38-jarige vrouw haalde vrijdagavond ook uit naar een agent (wellicht is politieagenten slaan heel populair in Zeeland). De vrouw miste maar sloopte wel de helmcamera van de bikerpolitie in kwestie. De vrouw werd vastgezet en mag een boete plus schade aan de camera betalen.

3) En uiteraard werd er ook, vrij standaard, ingereden op verkeersregelaars. Een 50-jarige man uit Purmerend probeerde een verkeersregelaar aan te rijden als straf voor het zomaar aanwijzingen geven en schold hem ook nog uit. De verkeersregelaar heeft aangifte gedaan dus daar horen we nooit meer wat van.

Goes

Naast Concert At Sea was er uiteraard ook sprake van gewoon traditioneel zwaar zinloos geweld. Zo werd in Goes een stelletje (V:22, M:23) zwaar mishandeld door twee tuigjongeren, onder andere met een mes. Reden: ze zaten zomaar ergens op een bankje en konden hun lachen niet inhouden toen een dronken tuigjongere zijn evenwicht verloor. Ja, dan vraag je natuurlijk ook om een mes in je hoofd in ‘gezellig’ en ‘sfeervol’ Nederland anno 2015.

Amsterdam

Echt extreem ‘sfeervol’ en ‘gezellig’ was het dit weekend uiteraard in de ‘gezellige’ en ‘sfeervolle’ Werelstad Amsterdam. Zoals gebruikelijk was het in de buurt van het Leidseplein een total warzone met ditmaal exclusief geweld tegen ambulanceverpleegkundigen en een medisch team dat zich in het hoofd had gehaald zomaar wat zwaargewonden te verzorgen. In Amsterdam uitgaansstad is het doorgaans de bedoeling dat mensen worden afgeslacht en op z’n minst zwaar worden verminkt in plaats van te worden geholpen en medisch verzorgd. De (vele) omstanders die het werk van de medici onmogelijk probeerden te maken zijn aangehouden, dus die staan nu weer op straat en kunnen volgend weekend, terwijl ze wachten op sepot van hun aangifte, gewoon weer verder met hulpverleners lastigvallen. (Zie filmpje aan het begin van dit artikel.)

Utrecht

In Utrecht reed een dronken bestuurder met zijn auto een terras op. Er zat gelukkig niemand op dat terras. De politie heeft het rijbewijs van de alcomobilist ingenomen. Dat krijgt hij binnenkort terug en dan kan hij weer, ongestraft, terrassen oprijden, net zo lang tot hij iemand dood rijdt. Dan krijgt hij een taakstraf en na twee jaar krijgt hij zijn rijbewijs weer terug.

Nijkerkerveen

Bruiloften zijn altijd feestelijk. Zeker als er zich ook nietsontziende kopschoppers tussen de genodigden bevinden. Resultaat: twee zwaargewonden (de huwelijk vierende kopschoppers schopten gezellig verder terwijl de slachtoffers al bewusteloos op de grond lagen) en twee daders die nog altijd spoorloos zijn. Misschien dat ze over een maand of acht nog eens zijn te zien in Opsporing Verzocht en dan alsnog hun taaksraf krijgen (waarvan de helft voorwaardelijk omdat ze al genoeg zijn gestraft door de media).

Emmen

In het uitermate pittoreske Emmen liep een 17-jarige dit weekend een beenbreuk op na een mishandeling. Een 19-jarige is aangehouden voor deze mishandeling. Waarom de jongen werd mishandeld weet niemand maar in Emmen weet je zoiets sowieso nooit.

Sneek

Voorzover we het nationalistisch Fries kunnen vertalen: een 31-jarige Fries heeft een portier van een disco geslagen. Het waarom is onbekend. De man is aangehouden en de portier heeft aangifte gedaan.

Groningen

In de bij studenten populaire Korrewegwijk werd vrijdagavond een 60-jarige man zomaar voor de lol om nul redenen mishandeld door een 33-jarige Groninger. Onbekend of het een ‘verwarde man’ betreft of gewoon een reguliere inwoner van Groningen.

Verder…

In Volendam zochten twee Polen de confrontatie met de politie. Ze werden agressief en zitten nog vast.

Bij een vechtpartij in Alkmaar is een 23-jarige man uit Heerhugowaard opgepakt. Meerdere mensen vochten hier met elkaar. Eentje raakte lichtgewond.

In Tilburg probeerde een agressieve man in een achtertuin twee anderen neer te steken. De politie spoot peperspray en wist de man in de boeien te slaan.

 

Dit was slechts een kleine greep uit de vele geweldsdelicten die ieder weekend plaatsvinden in het vreedzame en ‘goed georganiseerde’ Nederland, vaak tijdens het ‘gezellige’ en ‘sfeervolle’ uitgaan. Voor een compleet beeld van alle incidenten en voorvallen kunt u terecht bij één van de vele regionale en lokale nieuwssites. 

Anp/TPO