Klachtenregen na gekleurde haren bij Leeuwardense ‘colorrun’

28-06-2015 20:32

Bij de organisatie van de ‘Crazy Colorrun Leeuwarden’ regent het klachten op facebook nu blijkt dat het gebruikte niet goed uitwasbaar is en veel blonde mensen nu met felgekleurd haar thuis zitten. “Kan ik mijn kappersrekening bij jullie inleveren?”, zo vraagt iemand op Facebook, een ander meldt “Na 20x wassen nog steeds groen haar”. Een alerte kapperszaak haakt op de ophef in, en biedt een verfbeurt tegen gereduceerd tarief aan.

De colorruns zijn een hardloopevenement en deels geïnspireerd op het Holi festival waarbij er met kleurig poeder wordt gestrooid. Na vijf kilometer hardlopen komen de deelnemers volledig gekleurd aan. De kleurstof zou normaal gesproken vrij goed uitwasbaar moeten zijn, maar daarvan lijkt hier geen sprake. “De kleurstof is in mijn dure kunstof bril getrokken!”, zo weet een brildragende renner daarnaast te melden.

Volgens critici is het verkeerde verfpoeder gebruikt. De organisatie meldt inmiddels contact opgenomen te hebben met de leverancier van het goedje:

Een aantal berichten heeft ons bereikt dat sommige mensen ongewild langer dan 1 dag een gekleurde paradijsvogel zijn!! Vanzelfsprekend is dit niet de bedoeling en hebben wij na het eerste bericht gelijk contact opgenomen met onze leverancier van de poeder