TPO Talk

Mag het ook ietsje minder zijn?

29-06-2015 14:05

Ali B wil geen T-Mobile abonnement met ansjovis en wenst daar dus ook niet voor te betalen. Zorgverzekeringen zijn periodiek aan te passen aan je behoeften en je energie kun je maandelijks afrekenen op basis van het daadwerkelijke gebruik.

Niemand wil betalen voor zaken die hij niet gebruikt, en als zzp’er wil je dat al helemaal niet. Tot kort geleden was dit nog wel het geval voor bankproducten. De pakketten die werden aangeboden, waren samengesteld voor heel ander soort zakelijke klanten en organisaties dan zzp’ers.

Wensen van de zzp’er

Tijdens onderzoek naar de levensvatbaarheid van een zakelijke rekening, kregen we bij Knab dan ook veel opmerkingen van zzp’ers die bij banken slechts één zakelijk pakket konden kiezen. Hierdoor werden ze verplicht kosten te maken voor diensten die ze niet gebruikten. Bij de lancering van de zakelijke rekening heeft Knab zo veel mogelijk rekening gehouden met deze feedback: bied de diensten aan die nodig zijn en verplicht klanten niet om te betalen voor wat ze niet nodig hebben.

Daardoor zijn de basis kosten laag – en ook volstrekt inzichtelijk. Geen verborgen kosten in de verschillende handelingen, maar een vast bedrag per maand. We voelen ons een beetje de freelancer onder de banken. We steunen activiteiten voor freelancers en zzp’ers, en willen specifiek voor hen relevante producten en diensten ontwikkelen.

Een bank die meedenkt

Iedere klant wil natuurlijk dat zijn bank meedenkt en de mogelijkheid biedt het optimale uit zijn eigen geld te halen. Dat betekent bijvoorbeeld ook rente op de betaalrekening. Zzp’ers hebben privé en zakelijke belangen heel dicht bij elkaar liggen, maar gebruik van gescheiden rekeningen is wel aan te raden. Ze zijn daarom geholpen met middelen die het inzicht in de financiën vergroten en het werk eraan minimaliseren.

Veel zzp’ers gebruiken meerdere rekeningen en sluizen regelmatig geld van de ene rekening naar de andere. Daarom hebben we bij Knab de extra betaalrekeningen gratis gemaakt. Met Slim Saldo Beheer kun je automatisch geld overboeken van je betaal- naar je spaarrekening, of andersom. Zo krijg je maximale rente op je spaargeld en je voorkomt (zonder moeite) rood staan. Ook handig: via het online bankieren een export maken voor de administratie – scheelt kosten voor de boekhouding. En met de Zakelijke Overstapservice, een gezamenlijke service van alle banken, is ook het wisselen van bank een stuk makkelijker dan vroeger.

Elke multinational heeft een huisbank met veel marmer in de hal, de zzp’er moet er ook een hebben – maar dan online, snel en flexibel. Zoals zij zelf. Zoals Knab.