Media

Mensen met een mening: woensdag 15 juli

15-07-2015 19:20

Een Man met een Mening
Man met een Mening, bron: Mauro Lima / Unsplash

“Zo’n stuk van filosoof Ger Groot (in Trouw) bestaat alleen maar uit ronkende woorden, ‘het Europa van mijn dromen is kapot’, het Europa van de ‘ruimhartigheid’ en de ‘menselijkheid’. Dat zal wel waar zijn, maar het zegt vooral iets over Ger Groot.”

Martin Sommer is op vakantie in Griekenland alwaar hij de Oude Journalistiek eert door heel cliché met Griekse taxicauffeurs te praten en hun mening in de Volkskrant te publiceren. Gelukkig heeft hij ook nog even tijd om de allerallerallerallerallerallerallerallerallerergste babyboomende dominee van Nederland (Ger Groot) stuk te schrijven.

“Greece must subject itself to fiscal waterboarding, even before any financing is offered.”

Voormalig Grieks minister van Finaciën Yanis Varoufakis doet een zogenaamde kloosried van het Griekenland-akkoord zoals voorgesteld door de Europtop.

“Toen ik het stuk gelezen had probeerde ik mezelf om die reden in een soortgelijke situatie te beschrijven. Ik heb alle boeken van Reve in de kast staan, tenslotte, en daarom schatte ik in dat het me niet te veel moeite zou kosten om te verwoorden hoe ik mij in gedachten overgaf aan de meedogenloze moslim die verderop in het zwembad zat.”

En toch lukte het Telegraaf-columnist Rob Hoogland niet: hij kreeg de slappe lach.  Hij schreef een reactie op de column van Sylvana Simons waarin deze beschreef te worden gevingerd door een moslima in burkini met helblauwe ogen.

“Bovendien stortten 5 balkons van het complex neer, waardoor een echtpaar om het leven kwam.”

Het Haagse SP-Kamerlid Aisha Akhiat is weinig ingenomen met de uitverkiezing van architect Jo Coenen voor de bouw van een nieuwe ‘cultuurkolos’ in de residentie.

 

Cornald Maas is weinig ingenomen met het feit dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel weinig op heeft met het homo-huwelijk.