Queen Elizabeth II strekt de rechterarm

18-07-2015 12:34

Heerlijk! De zon schijnt, de laarzen klakken en we zijn terug in de jaren dertig. Een tijd waarin zelfs gerespecteerde grootheden als de aanstaande koningin Elizabeth II even het rechter kinderarmpje strekken.

Dat blijkt uit nieuwe beelden van de antifascistische page 3-courant The Sun: (klik voor de beelden)

Screen Shot 2015-07-18 at 12.32.00

Ze zal wel kramp hebben gehad, of last van de laaghangende zon, of ze wilde laten zien hoe hoog Hitlers hond kon springen.

Of ze had een fascistische narcist van een oom voor wie de geschiedenis een stuk aardiger is geweest dan zo iemand als Churchill, die Edward VIII uiteindelijk dreigt op te pakken wegens landverraad.

Vaststaat dat er geen enkel bewijs is dat Elizabeth II nazi-sympathieën koesterde. Bovendien was ze op het moment van de opname een kind. Én – maar dat vergeten de beroepshuilers die je weet dat gaan komen – nazi’s zijn in hun hysterische protocollen, bewegingen en regalia zo over the top, dat het grappig is. Dikke kans dat die kinderen gewoon moesten lachen om die rare Mr Hitler met zijn strekarm en zijn vierkante haargazonnetje.

Nazivlag

Toch is het wel ietwat onfortuinlijk dat royals wel vaker in verband gebracht kunnen worden met de nazi’s en hun zelfgehaakte kruis. Elizabeths kleinzoon Prins Harry vond het bijvoorbeeld wel geinig om zich te verkleden als Max Mosley’s dominatrix.

Oh en trouwens, laten we Prins Benno ook niet vergeten. In de jaren voordat Nederland na vijf jaar oorlog jubelde over ‘de Nederlandschen driekleur’, voerde Benno gewoon een nazivlag. True story.

Beeld: cc Clemens