Buitenland

#OPHEF! Britse hipsters WOEST om humoristische tweet Londense brandweer

19-07-2015 15:48

De brandweer in Londen heeft zich zondag onbedoeld de woede van velen op de hals gehaald. De hulpdiensten rukten uit om een brand in een restaurant in het trendy oosten van de stad te blussen. Dat lukte en gelukkig vielen er geen gewonden. Via het twitteraccount van de spuitgasten werd dan ook getweet dat er “geen hipsters” gewond waren geraakt.

 

 

De tweet kwam de brandweer zondag op een tsunami aan kritiek te staan. De term ‘hipster’ zou sarcastisch zijn gebruikt, vonden de hipsters in Londen.

De brandweer trok daarop zondag het boetekleed aan, zoals gebruikelijk na gedram op social media door een narcistische slachtofferrolminderheid. “Het spijt ons als we iemand hebben beledigd, als dat door de term hipster komt. Hopelijk staat het restaurant snel weer op poten”, excuseerde de brandweer zich.

 

 

Hipsters vormen een hippe subcultuur en dragen vaak een baard. Ze staan bekend om hun humorloosheid en om hun narcistische ego dat zeer snel is gekrenkt.

Daarnaast zijn ze veel bezig met wat ze eten en drinken. Dat heeft de afgelopen jaren geleid tot veel nieuwe restaurants, die zich profileren met puur, biologisch en ‘eerlijk’ eten.

In Londen staan vooral in het oosten van de stad veel van dat soort eetgelegenheden.

Anp/TPO