Opinie

Bizar: bewoners Amsterdams Het Reservaat doodsbang voor niet bestaand feest

08-08-2015 15:48

Freaky story, maar echt gebeurd, in Het Reservaat Amsterdam-Zuid. Aldaar zijn de bewoners doodsbenauwd voor de overlast van een Project X feest dat niet wordt gehouden. Het gaat namelijk om de opnames van een film getiteld Fissa, en die film gaat over…een Project X feest.

Een film is geen realiteit, zouden normale Amsterdammers zeggen, maar dit zijn geen normale Amsterdammers, dit zijn Het Reservaat-bewoners. Veel facetten van de realiteit gaan doorgaans aan bewoners van Het Reservaat voorbij. Dat is dan ook de reden dat ze in een Reservaat wonen, en niet in de normale maatschappij.

In die film gaat het ook over ‘jongeren op scooters die overlast veroorzaken’, dus dan zullen er ook wel veel figuranten komen die overlastgevende jongens op scooters nadoen, aldus de bibberende en bevende Reservaat-bewoners die helemaal niet wisten dat een confrontatie met de realiteit zo verwarrend kan zijn (‘Parbleu!’).

De Reservaat-bewoners, vrijwel uitsluitend blanke babyboomers die vrijwel uitsluitend werkzaam zijn in de gesubsidieerde culturele sector of BN’er of beiden, zijn vervolgens naar de rechter(!) gestapt om de filmopnames tegen te houden.

Dat kan in Nederland, naar een rechter stappen om iets tegen te houden omdat je bang bent dat het heel misschien wel overlast (‘jongeren op scooters!’) met zich mee gaat brengen. Dat kost dan wel klauwen vol  geld maar geld is meestal iets waar in Het Reservaat geen enkel gebrek aan is. Vandaar.

De rechter bleek niet in Het Reservaat te wonen (maar gewoon in een ivoren toren ergens anders) en gaf de blanke babyboomers met hun pathetische Eerste Wereldprobleempjes keihard ongelijk. De opnames gaan gewoon door en er is volgens de rechter ook geen enkele reden om te jammeren over overlast voordat die overlast er ook daadwerkelijk is.

Of bewoners van Het Reservaat überhaupt snappen dat ‘overlast’ (bijvoorbeeld: ‘Jongeren op scooters’) iets is wat in zo’n beetje álle andere Amsterdamse wijken vrijwel dagelijks voorkomt, zonder dat bewoners geld hebben om naar een rechter te gaan, is nog onduidelijk.

Als dat eenmaal duidelijk is, is het wellicht een goed idee eens te gaan denken aan een Hele Hoge Muur om Het Reservaat heen of gewoon een eigen planeet voor de Het Reservaat-bewoners.