Binnenland

Verdachte moord op Linda van der Giesen meldt zich bij politie

11-08-2015 10:29

De verdachte van de moord op Linda van der Giesen heeft zich dinsdag bij de politie gemeld. De verpleegkundige die maandag werd doodgeschoten op een parkeerplaats van een ziekenhuis in Waalwijk werd eerder bedreigd door haar ex. Dat meldde Omroep Brabant dinsdag eerder op de dag op basis van bronnen binnen de familie en vriendenkring van de 28-jarige Van der Giesen. Van der Giesen heeft meerdere keren aangifte gedaan. Dinsdag werd ook bekend dat de ex-vrouw van de schutter op advies van de politie is ondergedoken. De gebeurtenissen leest u hieronder terug.

Update 16.12 – Verdachte meldt zich bij de politie

John F., verdacht van het doodschieten van Van der Giesen heeft zich bij de politie gemeld. Dat zou dinsdagochtend gebeurd zijn. De 37-jarige man woont in Zevenbergen.Dat maakte de politie Tilburg dinsdag bekend.

Update 14.31 – Ex-vrouw van schutter op advies politie ondergedoken

Een ex-vrouw van de vermoedelijke schutter in Waalwijk is meteen nadat Linda van der Giesen maandagavond werd doodgeschoten, ondergedoken op advies van de politie. Ze werd recent bedreigd door deze John F. De vrouw was tien jaar getrouwd met John F. Volgens haar is hij tot alles in staat, vertelt ze aan de Telegraaf.

Update 11.40 – Slachtoffer deed recent meermaals aangifte van bedreiging

Van der Giesen heeft recent bij de politie ‘meerdere keren’ aangifte van bedreiging gedaan bij de politie.  Dat zegt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws.


De politie is nog op zoek naar de schutter. Het TweeSteden-ziekenhuis staat dinsdag uitgebreid stil bij de moord op de gewaardeerde collega. De vlag hangt halfstok.

Lees ook

Vrouw doodgeschoten op parkeerplaats ziekenhuis Waalwijk