Regio

‘Te weinig mankracht mogelijk oorzaak falen politie bij dood Linda van der Giesen’

13-08-2015 15:05

De politie heeft te weinig mankracht. Dat zegt voorzitter van politievakbond ACP Gerrit van de Kamp donderdag tegen Omroep Brabant naar aanleiding van de moord op de 28-jarige verpleegkundige die maandag in Waalwijk werd doodgeschoten.

De politie gaf woensdag aan dat fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar bedreigingen van de vrouw, die meerdere keren aangifte deed tegen haar 37-jarige ex die nu vastzit vanwege haar dood. “Het kan natuurlijk zijn dat er fouten zijn gemaakt, maar er had wel wat meer context gegeven kunnen worden. Er is gewoon te weinig mankracht. We hebben 40 procent meer werk dan mankracht”, aldus Van de Kamp.

De 37-jarige ex van het slachtoffer deed ook aangifte tegen de doodgeschoten verpleegkundige, tekent de ACP-voorzitter aan. “Dat maakt het dus een hele complexe liefdesvete. Maak jij die afweging maar eens.”

Europees verdrag bescherming vrouwen

Volgens Tineke Fransen van de Stichting Zwijweg, die opkomt voor slachtoffers van (ex-) partnergeweld, komt het veel vaker voor dat aangiftes van vrouwen die worden bedreigd door hun ex niet of niet goed worden opgepakt.

Fransen denkt dat door een tekort aan kennis en opvang (voor vrouwen die te maken hebben met geweld door hun partner) Nederland niet in staat is het Europese verdrag voor de bescherming van vrouwen en kinderen na te leven. Fransen denkt dan ook dat een drama als in Waalwijk vaker zal voorkomen.

 

Screen Shot 2015-08-13 at 14.15.48

Uit een opinie-onderzoek van Omroep Brabant blijkt dat een overgrote meerderheid van de respondenten geen vertrouwen meer heeft in de politie als het gaat om het afhandelen van aangiftes.

Anp