Regio

Slechts vijf jaar cel en tbs voor gruwelijke slachtpartij met hakbijl

18-08-2015 14:00

De 61-jarige Gautemkoemar Sadhoe krijgt voor de moord met een hakbijl op zijn bovenbuurvrouw een celstraf van vijf jaar.

Ook krijgt hij tbs en moet hij de uitvaartkosten van het slachtoffer betalen. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht dinsdag bepaald.

De straf komt overeen met wat de officier van justitie twee weken geleden had geƫist. Sadhoe bracht op 13 december vorig jaar de 67-jarige vrouw op brute wijze met een hakbijl om het leven in de portiek van hun flat aan de Waalstraat in Poortugaal.

De verdachte ging door het lint nadat zijn bovenbuurvrouw geluidsoverlast bleef veroorzaken. Hij sloeg meerdere malen met een hakbijl in op het hoofd van het slachtoffer.

Volgens de rechtbank was geen sprake van een opwelling. Sadhoe zocht welbewust de confrontatie met het slachtoffer op. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan moord.

Vanaf het najaar van 2013 werd Sadhoe in zijn beleving opzettelijk getreiterd met de geluidsoverlast van zijn bovenbuurvrouw. Hij klaagde erover bij de wijkagent, de woningbouw en buurtbewoners.

De geluidsoverlast is nooit vastgesteld door anderen. De rechtbank spreekt over gewone leefgeluiden in een oudere woning.

Sadhoe was verhoogd prikkelbaar door herseninfarcten die hij had gehad.

Anp